maandag, januari 03, 2005

We pakken de draad weer op

Morgen pakken we de draad weer op na een paar weken van uithijgen en de toerist uithangen. De afgelopen twee weken lag het openbare leven hier compleet stil, tot en met vandaag. Ze zijn hier in Zuid Afrika zo slim geweest om wettelijk vast te leggen dat als een officiƫle feestdag in het weekend valt, de daaropvolgende maandag ook nog vrij is. Dus vanaf morgen begint het normale leven weer langzaam op gang te komen. Langzaam, omdat veel (grotere) bedrijven deze week nog gesloten zijn.
Voor ons dreigt er een drukke maand aan te komen. Allereerst moet ik morgen met ons Toyota bakkie naar de garage, want ik ben twee weken geleden, toen we ontdekten dat de garage lekte, achteruit de carport uit gereden, met het portier open. Dat ging niet helemaal goed en het resultaat was dat het portier een beetje raar aan de auto hangt.
Verder zijn we druk aan het tekenen m.b.t. de bouwplannen op ons nieuwe stuk grond. Weer moet de bestemming van de grond veranderd worden, en daarvoor moeten wij aangeven wat we waar willen bouwen en waarom.
Dan zijn we al druk na aan het denken wat we aan het huis willen veranderen. Met name de keuken en de badkamer zullen behoorlijk ingrijpend veranderd worden. Vandaag zijn we vast naar sanitair gaan kijken.
En deze maand gaan we ook de officiƫle aanvraag voor een werkvergunning indienen. We zijn zo goed als klaar met het samenrapen (en verzinnen) van alle benodigde documentatie, en in de laatste week van januari kan de aanvraag ingediend worden.
Een andere belangrijke gebeurtenis is de aankomst van onze tweede gast, a.s. woensdagavond, waarmee het evenwicht tussen Mars en Venus hier weer wordt hersteld.
Hier nog een paar foto’s van onze activiteiten van de laatste week:


29 december 2004: Kaapstad


1 januari in Hermanus


1 opmerking:

Anoniem zei

hoi Rita en Wim,

Maken jullie ook een foto
van het Marsmannetje????

Ans