zaterdag, februari 05, 2005

Werk aan de winkel!

Afgelopen donderdag was het eindelijk zover, we kregen een telefoontje dat we in ons nieuwe huis konden. Uiteraard zijn we gelijk in de auto gestapt en ontvingen de sleutel uit handen van onze nieuwe buurman Anton Conradie.


Overhandiging van de sleutel

Anton is de neef van de overleden vriend van Nella, en heeft de hele verhuizing van Nella geregeld.
We hadden ons bakkie omgebouwd tot verhuisauto en meteen maar wat tuinbanken meegenomen, zodat we ons op het terras konden installeren. Rita (Chef Catering) had gezorgd voor de champagne en de glazen.


De champagne


En hier zijn trotse eigenaars


Mara en Sjors inspecteren het nieuwe territorium

Vrijdag weer terug, ditmaal gewapend met gereedschap. Huib en ik hadden al het kappie van het bakkie afgehaald zodat we ook grotere stukken kunnen laden.


Zo ziet onze verhuiswagen er momenteel uit.

We zijn begonnen met het verwijderen van een grote keukenkast. Het was een blok van een meter of drie lang en bestond uit boven- en onderkastjes. Met vereende krachten hebben we de zaak losgehaald en voorlopig opgeslagen.


Daar gaat de oude keuken

Het volgende project was het verwijderen van de vloerbedekking. Overal in het huis lag vaste vloerbedekking, behalve in de keuken en badkamer, daar lag linoleum. We wisten dat er op de meeste plaatsen een houten vloer onder zat, en daar waren we uiteraard zeer benieuwd naar.


Weg met de oude vloerbedekking

En jawel, we troffen onder de vloerbedekking voornamelijk houten vloeren aan, op het eerste gezicht in redelijk tot goede staat. We zijn er inmiddels achter dat de houtsoort ‘Oregon Pine’ is, ook de plafonds zijn hiervan gemaakt. De lijmresten van het ondertapijt zijn inmiddels zoveel mogelijk verwijderd.


Lijmresten verwijderen (1)


Lijmresten verwijderen (2)


Teamwerk


Sjors vindt het allemaal prima, die heeft al een plaats gevonden voor de kachel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo lieve mensen,

proficiat met deze vooruitgang. Er zal nog veel werk aan de winkel zijn, we blijven aandachtig lezen.
Toch wel fijn zo'n hondeleven (foto Sjors)het beestje moest eens weten wat hem te wachten zou staan als 'ie met 2 benen geboren was en rechtop zou lopen.

liefs, Annemarie en Ken