zondag, november 22, 2009

Mallowdeen Gardens in vogelvlucht

Vorige week stond, totaal onverwacht, voor een groot deel in het teken van de luchtvaart. Het begon allemaal met een reservering voor de week daarvoor: 3 paren boekten al onze accommodatie voor 4 nachten, ze kwamen golfen op Robertson's nieuwe 18-hole golfcourse. Toen de telefonische aanvraag (alweer maanden geleden) binnenkwam, werd ook nog de vraag gesteld of er hier een helikopter kon landen. Een vraag waar Rita niet zo een twee drie een pasklaar antwoord op had, oftewel: ik heb geen idee, maar dat zal wel niet. De groep arriveerde, hebben hier in Robertson 4 dagen gegolfd, en vertrokken weer. En volgens één van hen, de bezitter van een helikopter, was het heel goed mogelijk om bij ons met een helikopter te landen, iets wat door ons voor kennisgeving aangenomen werd. Afgelopen maandag belden ze ons: één van de paren was paspoorten, tickets en geld kwijt, of wij iets gevonden hadden. Wat niet het geval was, en sinds hun vertrek hadden er al weer andere gasten in 'hun' huisje gelogeerd. Wat bleek: ze hadden al die dingen in het kluisje laten liggen, wat ze niet afgesloten hadden. De gasten ná hun hebben het niet in de gaten gehad, onze staf heeft het niet in de gaten gehad, en wij ook niet. Vanaf nu worden de kluisjes gecontroleerd als gasten vertrokken zijn.... Alles en iedereen opgelucht dat de verloren zaken terecht zijn, en dan wordt er een plan gemaakt om alles weer bij de eigenaar te krijgen. We hebben eigenlijk regelmatig wel gasten die iets vergeten, en meestal wordt dat dan toegestuurd via post, of het wordt opgehaald. In dit geval kozen de gasten (op dat moment in Plettenberg Baai, zo'n 600 km hier vandaan) om de zaken op te komen halen...



... en in dit geval kwam een redelijk ruim bemeten gazonnetje goed van pas!





De fotocamera maakte uiteraard overuren, zeker toen ik ook nog even mee de lucht in mocht om de omgeving vanuit hogere sferen te verkennen.



Zo ziet ons gedoentje er van boven uit:





Op de terugweg kwamen we over het vliegveld van Robertson, en daar stond het vliegtuig (Cessna Skymaster met de oranje tips) van de toenmalige gasten van ons.



Dit hele verhaal zou nog een staartje kunnen krijgen, we krijgen nu publiciteit in de luchtvaart gemeenschap als zijnde een heli-vriendelijke bestemming...

Om weer met beide voeten op de aarde te blijven: afgelopen week hebben we aardappelen geoogst. We ondersteunen ons personeel zoveel mogelijk om zelf hun groenten te telen, waarvoor wij grond, zaden, water, tijd etc. beschikbaar stellen. Afgelopen week is er ruim 200 kg mooie aardappelen gerooid. 20 kg hebben wij gekregen, de rest wordt verdeeld onder het personeel. Om alles in een goed perspectief te stellen: 10 kg aardappelen komt in de buurt van een dagloon!





En er was weer een gulle gift binnengekomen uit Geldrop ter ondersteuning van ons plattelandsschooltje hier in Klaasvoogds.



Deze keer heeft Rita ze blij kunnen maken met een kast, ventilatoren om de zomer door te komen, allerlei schoolbehoeften en handwerkartikelen.




Verder zijn we weer helemaal op de hoogte over het wel en wee in Nuenen en omstreken, dankzij een tante (Nellie Crooymans - van de kledingzaak) en nicht (Anja Koolen) van Han, die we afgelopen week leerden kennen.

Geen opmerkingen: