zondag, mei 16, 2010

Iedereen weer thuis

Gisteravond even voor tien uur arriveerde Rita de KL597 in Kaapstad, en twee uur later vertrokken Leo en Sanja met hetzelfde toestel, inmiddels omgedoopt naar KL598, weer terug naar Nederland. En zo is iedereen weer thuis.

Rita's hoofdreden om naar Nederland te reizen was een geheime bruiloft, waarbij ze als getuige was gevraagd.




Uiteraard werd e.e.a. aangevuld met bezoek aan/van familie en vrienden. En niet in de laatste plaats om de nodige inkoopjes te doen! Opmerkelijk was wel het klimaatverschil: waar de Nederlandse lente voor Rita verschrikkelijk koud was, hebben we hier momenteel prachtig (winter!) weer: vandaag 24 graden, en voor morgen is de voorspelling 28 graden. En natuurlijk de hele dag zon!

Maar vorige week was het andere koek: het ene koufront na het andere kregen we hier over ons heen, met niet zozeer koude temperaturen, en ook weer geen regen van betekenis (we hebben we dit jaar eigenlijk nog géén regen gehad). Maar wel erg veel wind, en sterke wind in combinatie met een golfplaten dak heeft een nogal negatieve invloed op de nachtrust. In de nacht van maandag op dinsdag liep het rieten dag van één van de huisjes bij het zwembad schade op: een flinke pluk riet was eruit gewaaid. Gelukkig kon de schade woensdagmorgen al door een rietdekker hersteld worden, want er was nog meer noodweer op komst. Donderdag nacht werd ik weer uit bed gehaald door de harde wind, en trof brand achter de tunnel aan. Overdag hadden we snoeiafval verbrand, en dachten het vuur goed uitgemaakt te hebben, maar door de sterke wind was het weer aangewakkerd. Tijdens het blussen (ik praat nu over 4 uur 's morgens) viel de elektriciteit uit, en dan wordt het hier pas echt donker. De brand was nogal snel onder controle, maar het duurde tot 9 uur voor de elektriciteit weer aan was.

Kortom, een saaie week was het absoluut niet!

Geen opmerkingen: