maandag, juli 26, 2010

Wat is het stil aan de overkant...

... wat overigens niet betekent dat er niets gebeurt aan de overkant!

We hebben een rustige periode gehad wat gasten betreft, met name juli was bijna dood, maar augustus kan al niet meer kapot: vorige week de hele week gasten, en afgelopen weekend zaten we helemaal vol: vanwege het Robertson Slow Festival, één (ons favoriete) van de vier wijn festivals die hier jaarlijks plaatsvinden. Zelf waren we zaterdagavond op Rhebokskraal, een olijven boerderij even buiten McGregor. En hoe ziet zo'n Robertson Slow - avond er dan uit: wij waren twee van de tien gasten die met boer en boerin, zoon en schoondochter aan tafel gaan in een monumentale Kaaps-Hollandse boerderij. Traditioneel begint zo'n avond met gebed, dan naar de keuken waar gedurende 2 dagen op open houtvuur een maaltijd is bereid: vooraf was er olijvensoep en linzesoep, als hoofdgerecht was er ossenstaart, kippenpastei en stoofvlees, met allerlei bijgerechten, en als toetje cake, ijs en chocolade/olijven saus. En tijdens de avond werd er door moeder en zoon absoluut niet onverdienstelijk gezongen, zichzelf begeleidend op gitaar. Het klinkt allemaal vreselijk oubollig, maar op één of andere manier is het zeer inspirerend om met mensen, die helemaal gepassioneerd zijn met wat ze aan het doen zijn, aan tafel te zitten en ervaringen uit te wisselen. Rita is wel een paar dagen goed beroerd geweest...



Ook is er nu weer eens tijd om een boek ter hand te nemen. Tijdens deze rustige periode kregen we een logé, "Meisje", de hond van Han en Jan.



Bij tijden was de bank te klein!

Verder blijven we driftig aan het tuinieren:



Zo kom je binnen bij onze nieuwe 'Japans geïnspireerde' tuin. En inmiddels wordt er al weer aan de volgende brug gewerkt.



Overigens hebben we onze 4 sterren weer voor een jaar in de tas: de inspectie is goed verlopen en er zijn echt maar een paar kleinigheden waar we aandacht aan moeten besteden.



Dit was wel een speciaal moment: de ondergaande zon schijnt nog op de bergen terwijl de maan opkomt.

Gisteren hebben we besloten dat we morgen ons jaarlijkse personeels uitstapje hebben, dit vanwege de zeer gunstige weersvoorspelling, en de wens van ons personeel om de Tafelberg op te gaan.

Daarover binnenkort meer.

Geen opmerkingen: