donderdag, september 23, 2004

Overig nieuws

Vanmiddag zijn we (Rita, ik, Sjors en Mara) begonnen met de inspectie van de omheining. We zijn begonnen met het makkelijkste stuk: het stuk grenzend aan de weg. Het nam ongeveer een half uur tijd in beslag om van de ene naar de andere kant te lopen, dus dat moet grof geschat zo’n 2,5 km zijn. De omheining bestaat in feite uit 5 prikkeldraden, gedragen door ijzeren profielen. Tussen de ijzeren profielen staan verdeeld op gelijke afstand 5 houten palen ter ondersteuning. Het grootste gedeelte van die houten palen zijn (voor zover nog aanwezig) dringend aan vernieuwing toe. Het merendeel van de ijzeren profielen verkeert gelukkig nog in goede staat. Er zijn er een paar afgebroken (doorgeroest), op een aantal plaatsen is door zware regenval de ondergrond weggespoeld, en op enkele plaatsen is de hele zaak overwoekerd door de begroeing. Maar over de hele lengte lijken de draden nog in goede staat, en het wordt een (groot) aantal houten palen vervangen, en aantal ijzeren profielen vernieuwen, en zo links en rechts de begroeing tot de orde roepen.
We zouden eind deze week ook nog de uitslag krijgen van de kwaliteitstest van het aanwezige water. Niks gehoord, en tot maandag ligt hier alles plat. (tijd is een relatief begrip in Zuid Afrika, wordt vervolgd)

1 opmerking:

Anoniem zei

hallo Rita en Wim, een heel leuk idee om jullie wel en wee te kunnen volgen via het internet.Goed te horen dat de reis van jullie beiden goed is verlopen en dat ook dem huisdieren veilig zijn aangekomen. Succes met de verdere inrichting van het huis. We blijven jullie volgen en zijn benieuwd naar de verder ontwikkelingen.

Spoedig tot hoors!

Groetjes vanuit een kouder wordend Nederland.

Anja en Walter