zondag, oktober 17, 2004

De Kwekerij

Zoals eerder verteld is Rita druk bezig met het zaaien en stekken van vanalles en nog wat. We hebben namelijk nogal wat mooie oude bomen in onze tuin, zoals een volwassen oleander en een paar oude franqipani’s (Plumevia Rubera of P. Alva). O0k had Rita zaden van een magnolia meegenomen vanuit Nederland. Hierbij krijgen we veel hulp van Herman en Yvonne, een nederlands stel wat ruim vier jaar geleden hier in Robertson terecht is gekomen en o.a. een unieke cactustuin heeft, en druk aan het experimenteren is met het kweken van zeer aparte in- en uitheemse bomen en planten, en hun onderneming is ondertussen uitgegroeid tot een belangrijke toeristische attractie (http://soekershof.com).
Van hun hebben we ook een aantal zaden en stekken gekregen.
Dit is een overzicht van wat Rita in potten/bloembakken heeft staan, verder staat er nog het een en ander in de volle grond.




Voor de botanisten onder ons: in de bak links staan Aeonium Arboreum var. Atropupureum, de grillige takken zijn Franqipani, en in de witte bloembak zitten de zaden van de Acacia Sieberani var. Woodii. Verder zijn er nog stekken te zien van een palm-soort, wat spontaan in onze tuin opkomt. Als deze experimenten lukken, dan willen we deze bomen/planten te zijner tijd verhuizen naar McGregor.
Op de achtergrond zijn de onderdelen van een vogeldrinkbak te zien, waarvan we vandaag pas de onderdelen gevonden hebben om hem in elkaar te zetten. Die kwamen we tegen bij onze zoekactie naar de pootjes van ons bed, welke inmiddels ook gevonden zijn.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi levensgenieters

Zie je wel alle onderdelen komen terecht, dus de poes komt misschien ook nog wel terug, die asbestbak links komt me trouwens bekend voor.
Franqipan ken ik niet anders dan heel lekker gebak en dat lijkt niet op die plant!!
gr. angela.

Anoniem zei

aloha

hier is het adres van An an.vaes@tele2.nl
let vooral op de punt na an...
veel plezier met het stekken en kweken
toch jammer van de poes..alles oke met de honden en met jullie natuurlijk...
Alle goeds

groetjes GER

herborist zei

Is het wel een goed idee om planten neer te zetten in een asbestbak?