zondag, november 21, 2004

Uitgehuild en opnieuw begonnen

Het was een bewogen week, en geen makkelijke. Maar we zijn er nog steeds van overtuigd dat het een verstandige beslissing was om het project “Three Hills Bed & Breakfast” te stoppen op een moment dat het nog kon. Na een paar verschrikkelijke baaldagen hebben we de draad weer opgepakt en zijn begonnen aan Plan B. We hebben er even de buik van vol om zelf te gaan bouwen, en kijken nu rond om een bestaande ‘bed & breakfast’ te kopen, of een object wat redelijk eenvoudig om te vormen is in een B&B. We beginnen hier in de buurt van Robertson, want het bevalt ons uitstekend in deze streek.

Dan gaan we nog afscheid nemen van Three Hills. De paaltjes gaan weer uit de grond, en een aantal persoonlijke dingen die we er neergezet/gehangen hadden worden weer opgehaald. En dat is dan de afsluiting van een hoofdstuk wat dan misschien niet goed afgelopen is, maar waar we wel veel van geleerd hebben. Overigens, we hebben ruim 40 reacties gehad op de ontwerpen van het logo, waarvoor dank. De overgrote voorkeur (35 stemmen) ging naar het traditionele logo, het moderne ontwerp kreeg 5 stemmen, en een tweetal reacties kwamen min of meer op een gelijk spel uit. Het is dan wel mosterd na de maaltijd, maar logo 1 (traditioneel) zou het tóch niet geworden zijn. Meerdere ter zake kundige lezers wisten ons te vertellen dat in logo 1 een foto verwerkt is, en dat geeft een aantal problemen in het drukprocédé.

Verder zijn we druk met een aantal administratieve zaken. Eind deze maand verloopt ons visum, en we zijn na een tweetal bezoeken aan het Department of Home Affairs (Binnenlandse Zaken) zó ver dat binnenkort ons visum verlengt wordt tot eind maart. Binnen die tijd moeten we een werkvergunning regelen. Daarmee kunnen we weer 2 jaar langer blijven, en als we ons dan netjes gedragen krijgen we na afloop een permanente verblijfsvergunning. Wél moet ik komende week een nieuw paspoort regelen, want de geldigheid van je paspoort mag niet verstrijken tijdens deze hele procedure. Dat wordt een paar keer op en neer naar Kaapstad rijden, maar met onze nieuwe voiture (klinkt iets beter als het Zuid Afrikaanse “kar”) , die overigens uitstekend bevalt, is dat een fluitje van een cent. Even ter verduidelijking, het woord ‘auto’ gebruikt men niet in het Afrikaans, een sedan is een kar, een hatchback is een luikrug (nadenkertje!) , dan is er de pick-up die hier bakkie heet, en de categorie terreinwagens wordt hier simpelweg 4x4 (four by four) genoemd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Rita en Wim

Erg jammer dat het allemaal niet zo loopt dan jullie gehoopt hadden maar ik weet zeker dat het jullie uiteindelijk zal lukken om iets leuks uit de grond te stampen met jullie positiviteit en inzet kan dit niet mislukken.Heel veel succes met de nieuwe aanpak!!
Groetjes An