dinsdag, december 14, 2004

Nog een paar foto’s:

Vandaag zijn we nog maar eens naar ons nieuwe onderkomen gaan kijken, om een beter idee te krijgen waar we aan gaan beginnen. Grofweg hebben we de maten van alle vertrekken opgenomen, zodat we een soort van plattegrond kunnen maken. Uiteraard hebben we een groot aantal foto’s gemaakt, en hier een kleine selectie:


Nella, Pat Busch, en één van de nieuwe trotse eigenaren.

Nella (links) is een verhaal apart. Ze is 88 jaar, leeft daar helemaal alleen, en rijdt nog auto. Ze huurt het huis van de man rechts op de foto, Pat Busch, van duitse afkomst, grootgrondbezitter.


Op de koffie bij Nella.

Het mag duidelijk zijn dat we aan de keuken nog wel iets willen veranderen… We drinken hier overigens “kits-koffie”, Zuid-Afrikaans voor oplos-koffie.


De Woonkamer

De voordeur komt rechtstreeks midden in de woonkamer uit, iets wat hier vroeger heel gebruikelijk was.


De voorkant van het woongedeelte (en van Rita)

De indeling van het originele woonhuis is heel simpel, het is 15 meter breed en 8 meter diep. Dat is op de foto vanaf links tot de bloempot tussen Rita en de boomstam. De breedte van 15 meter is binnen verdeeld in 3 gelijke gedeelten: een keuken, een woonkamer, en een slaapgedeelte. Het komt er op neer dat we een (woon)keuken hebben van 8 x 5 meter. De meest linkse deur op de foto komt uit in de keuken. De deur in het midden komt uit in de woonkamer (ook 8 x 5 meter), en rechts daarvan is het slaapgedeelte van wederom 8 x 5 meter. Dit gedeelte is in tweeën gedeeld, zodat er vanuit de woonkamer 2 deuren naar 2 slaapkamers lijden, ieder zo’n kleine 4 x 5 meter. Dit complementeert eigenlijk het originele woonhuis, wat één van de oudste gebouwen in het gebied is. De muren zijn zeker een halve meter dik, de houten plafonds zijn zeker 3 meter hoog, de binnendeuren zijn puur antiek, en de vloeren (behalve de keuken) zijn van hout.
Dit woonhuis willen we zoveel mogelijk in de originele staat laten

Links van de bloembak tussen Rita en de boomstam is een aanbouw van zo’n 7,5 x 7 meter, bestaande uit een badkamer van 7,5 x 2,5 meter en een slaapkamer van 4,5 x 7,5 meter, met een deur naar de patio.

Overigens, de boom die zo prominent in onze voortuin staat, is een z.g. peperboom, meer als 100 jaar oud.


De (voormalige / toekomstige) oprijlaan.

Dit is een dubbele rij olijvenbomen, die ooit de oprijlaan omzoomden. Inmiddels is die oprijlaan helemaal dichtgegroeid door gebrek aan onderhoud, maar één van onze eerste projecten wordt om deze originele oprijlaan in ere te herstellen.


Waenhuis en woonstel

De rechterkant bestaat uit een z.g. “waenhuis” en een “woonstel”. Het waenhuis (wagenhuis) is een open ruimte van 14 x 8 meter, ook weer meer als 100 jaar oud, en daaraan is een woonstel gebouwd, een soort van appartement met woonkamer, slaapkamer, keukentje, van totaal 14 x 6 meter.


De huidige tuin.

Zo ziet de tuin er op dit moment uit.


Hier moeten we nog iets voor verzinnen


Hier ook.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Rita en Wim

dat is echt een mooi stekkie dat
jullie gevonden hebben !!! en mooie foto,s
groetjes en liefs Tante Sylvia en Ome Theo