zondag, april 17, 2005

Een rondleiding door ons gerenoveerd huis.

De verbouwing binnenshuis is nu (bijna) helemaal klaar. De meubels staan op hun plaats, schilderijen en lampen hangen. Alleen de gordijnen ontbreken nog, maar daar wordt al druk aan gewerkt. We gaan even een kleine rondleiding geven door ons nieuwe huis, waar we ons trouwens al helemaal thuis voelen:

We gaan volgends oud-Brabantse traditie binnen via de achterdeur. Pikant detail hierbij is dat de achterdeur naast de voordeur gesitueerd is, een gevolg van eerdere verbouwingen aan het pand. We komen dan in de keuken, waar we een woonkeuken van hebben gemaakt.. De vloer van het vertrek is voor de helft van hout (het eetgedeelte) en voor de helft van beton (het kookgedeelte). Het stuk beton hebben we geverfd (een bruine ondergrond met zwarte accenten) en daarna gevernist. Het resultaat past prima bij het karakter van het oude huis, maar we zijn er inmiddels wel achter gekomen dat het niet zo is dat je er niks op ziet….


De keuken, gezien vanuit de achterdeur.


Het kookgedeelte.

Vanuit de keuken gaan we naar de woonkamer. Dit dreigt al gelijk de “goei kamer” te worden, want tot op heden zitten we er zelden. Maar hier staat de stereo-installatie, en met geen buren binnen hoorafstand is het wel heerlijk genieten van favoriete musici.


De woonkamer, als je binnenkomt vanuit de keuken.

Rechts van het midden is de deur naar de tv-kamer.


Een kijk op de woonkamer vanaf de tegenovergestelde hoek.

Links is nog juist de voordeur te zien, links vanuit het midden de toegang vanuit de keuken.

Vanuit de woonkamer gaan we door naar de tv-kamer. Ook deze kamer had een betonnen vloer, welke we dezelfde behandeling gegeven hebben als het betonnen gedeelte van de keuken.


De tv-kamer

Hier vanuit volgen wij onder andere de zegetocht van P.S.V., Kopspijkers, dagelijks het NOS journaal, en tig andere kanalen via satelliet tv.

Terug in de woonkamer pakken we de andere deur en dan belanden we in het kantoor. Een groot woord voor een ruimte waar de computer uitgestald staat, maar ook mijn gitaren. Kortom, een ruimte waar het nuttige met het aangename wordt gecombineerd.


Het kantoor (vanuit de woonkamer)

Het gangetje aan de rechterkant leidt naar de badkamer. Vanuit dat gangetje is de volgende foto genomen.


Doorkijkje vanuit kantoor door woonkamer naar keuken.

Via het ronde gangetje komen we in de badkamer.


De inloopdouche, bad en toilet, met rechts de deur van de slaapkamer.

Deze ruimte is dus helemaal vernieuwd, alleen de buitenmuren zijn blijven staan. Het dak is vernieuwd, het plafond hebben we met riet laten beslaan, en verder is alles eigenlijk nieuw, behalve de deuren.


Wastafel en bidet

Deze foto is vanuit de andere kant genomen, met links de deur naar de slaapkamer, en rechts de deur terug naar het kantoor, via het gebogen gangetje.


Slaapkamer

Deze foto is genomen vanuit de deur naar de badkamer. Ook hier een rieten plafond.


Slaapkamer (2)

Vanuit de slaapkamer kunnen we weer rechtstreeks de patio op.

Zo, dat was dan een korte toer door ons huis. Nu zijn we aan de buitenkant bezig, met een nieuw muurtje rond de voortuin. In die voortuin gaan we ook nog een stuk patio aanbouwen, en een heel stuk opnieuw verharden, maar daarover later meer.

Geen opmerkingen: