zondag, april 17, 2005

De laatste nieuwtjes

Vandaag is de lokale PTT ons welgezind, we zijn al weer een paar uur in staat om op internet te komen. De laatste nieuwtjes hier zijn:

  • Eergisteren hebben we een z.g. “Business Permit” gekregen, een werkvergunning voor maximaal 2 jaar. Dit stelt ons nu in staat om een permanente verblijfsvergunning aan te vragen. We hoeven hiervoor niet aan nog andere voorwaarden te voldoen, alleen moeten we röntgen foto’s laten maken om aan te tonen dat we niet aan tuberculose lijden. Uiteraard moeten er weer een heleboel formulieren ingevuld worden, maar er zijn geen echte obstakels meer. De procedure kan wel 6 maanden of langer duren.
  • Afgelopen week zijn we getroffen door een echte Kaapse storm, fikse regenbuien, weggespoelde wegen, er zijn zelfs doden gevallen. Wij zijn de storm goed doorgekomen, maar hadden wel een paar lekkages. Diepgaande inspectie van het dak heeft ons nu doen besluiten om de hele dakbedekking te vervangen. Een tegenvaller, maar we hebben geen zin om te gaan lappen en over een paar jaar weer in de problemen te komen. De komende week wordt met de vernieuwing van het dak begonnen.


    Cape of Storms

  • We hebben vandaag voor het eerst sinds ons vertrek uit Nederland weer een kroket gegeten. Gisteren zijn we naar Tulbagh geweest, waar twee dagen lang een soort Nederlandse braderie werd gehouden, kompleet met windmolens, klompen, een accordeonist die de hele dag “Tulpen uit Amsterdam” liep te spelen, kaas, drop, poffertjes, etc. Onze buit bestond uit een doos ‘Van Dobben’ kroketten.


    Onze voormalige buren van Britannia Baai (Reinet en Pieter) hadden ons uitgenodigd voor lunch in Tulbagh.


Dan nog een mededeling van huishoudelijke aard: We hebben momenteel dikke problemen met onze internetverbinding. Er zijn dagen dat we voor beperkte tijd on-line kunnen zijn, en er zijn dagen dat we totaal geen verbinding kunnen krijgen. We vragen graag begrip voor het volgende: Als we verbinding krijgen, dan beginnen we met het downloaden (‘aflaaien’) van nieuwe E-mail berichten. Vaak zitten daar foto’s of andere mediapresentaties bij, en dat vinden wij hartstikke fijn. Maar het nadeel van dit soort bestanden is dat ze vaak erg groot zijn, bijvoorbeeld als iemand een foto maakt met zijn digitale camera van 3 miljoen pixels, wat tegenwoordig onder modaal lijkt te zijn, en deze foto zo naar ons stuurt, wij ongeveer een uur bezig zijn om die binnen te krijgen. In het kort komt het er op neer dat we binnen de beperkte tijd die we hebben, nauwelijks of niet in staat zijn om al onze E-mails binnen te krijgen, laat staan beantwoorden. Nogmaals, we vinden het echt heel leuk om foto’s te krijgen, maar we zouden het zeer waarderen als de zender ze zou willen verkleinen naar een wat handzamer formaat. Voor de techneuten onder ons: de foto’s die uit mijn camera rollen zijn gemiddeld zo’n 500k groot. Vóór ik ze op deze weblog zet verklein ik ze tot 640x480, en dan zijn ze gemiddeld minder als 50k!

1 opmerking:

Anoniem zei

Voor alle vrienden en familie van Wim en Rita die goedkoop willen bellen. Kijk op www.telestunt.nl
je vind hier alle info. Als je Z-Afrika aanklikt krijg je een 0900-.... nummer daarna bel je het nr. van Wim en Rita zoals je gewend bent. Op de telefoonrekening staat hij vermeld bij de 0900 nr's, op het moment betaal je 8 cent pm.
Veel mooie belmomenten gewenst,
Astrid