zaterdag, april 23, 2005

En toen was het inééns winter

Dit zijn de hoogtepunten van de afgelopen week:

  • Sinds afgelopen maandag is het hier winter. Vorige week hadden we al een forse storm gehad, en dat was dus achteraf gezien de herfst. Maar afgelopen maandag en dinsdag volgde er nog meer regen, en de temperaturen zijn inmiddels behoorlijk gedaald. Zodanig dat de lange broeken en truien voor de dag moesten komen (was wel even zoeken). En waar praten we dan over: bij regenachtig weer daalt de temperatuur tot zo’n 15 graden, en we hebben één nacht gehad van minder als 10 graden. Woensdag was alles weer opgeklaard en steeg de temperaturen weer naar zo’n 20 graden. Wel hebben we inmiddels onze CV (de houtkachel in de keuken) uitgebreid getest, en die werkt uitstekend.
  • Woensdagmiddag kwam er een auto van de PTT achterom, twee mannen waren een minuut of tien met onze telefooninstallatie aan het rommelen, en meldden vervolgens dat de problemen opgelost zouden moeten zijn. Wij hadden dat verhaal al tig keer gehoord, en hadden er absoluut geen vertrouwen in, maar tot op heden (afkloppen) lijkt alles te werken!
  • Donderdag morgen zijn ze begonnen met de renovatie van het dak. Achteraf bekeken is dit erg voorspoedig gegaan. Vanmiddag om één uur was de hele dakbedekking vervangen, en vannacht slapen we wéér onder een nieuw dak!



    Het dak gaat er af


    Aandachtige toeschouwers

  • Gisteren is de door ons voorgestelde wijziging van de bestemming van ons land in de krant gepubliceerd. We moeten nu 4 weken geduld hebben en hopen dat er geen bezwaren ingediend worden.

Geen opmerkingen: