zondag, mei 01, 2005

Het tuinieren gaat langzamerhand beginnen!

De afgelopen week zijn we weer druk bezig geweest rond het huis. De voortuin hebben we helemaal leeg gehaald en de planten deels ingekuild en deels weggegeven. Ook hebben we alle hekken en afrasteringen rond het huis afgebroken. Toen zijn we driftig aan het snoeien gegaan en hebben een peperboom wat opgeknipt en dode takken verwijderd, en we hebben een oleander zo ongeveer tot op de grond afgezaagd.


Rita in gevecht gewikkeld met een forse oleander


Het muurtje rond de voortuin is bijna klaar en er is een begin gemaakt met het zandbed voor de bestrating, en een extra stukje patio wat we aan gaan bouwen.


De voortuin, bijna klaar om bestraat te worden


Aan de achterkant is een begin gemaakt met een trap naar de zolder.


De zoldertrap in wording

Afgelopen week zijn ook de olijven van de oprijlaan geoogst. Dat hebben een drietal buren gedaan, zelf hebben absoluut geen tijd voor het zeer tijdrovende karwei van olijven inmaken. Wel gaan we er een aantal potten ingemaakte olijven aan overhouden, is toegezegd door de buren. Na de oogst zijn we gelijk begonnen met het opsnoeien en uitdunnen van de olijfbomen. De olijvenlaan is ruim 170 meter lang, dus daar zijn we nog wel even druk mee. Wel houden er een hele bult brandhout aan over.


Het snoeien van de olijven

Geen opmerkingen: