vrijdag, april 08, 2005

Weer een week verder

Goed nieuws, de verbouwing binnen in het woonhuis is zo goed als klaar. Hier en daar moet een en ander nog wat bijgesmeerd, weg geschilderd of weggepoetst worden, maar de meubels staan op hun plaats, er hangt weer van alles aan de muren, licht en water werken, en er zijn al een paar ramen waar gordijnen voor hangen. Maar het belangrijkste is dat wij ons hier al helemaal thuis voelen, zeker nu het personeel van de aannemer niet meer binnen hoeft te komen.
Ander goed nieuws is dat afgelopen dinsdag 5 april de verkoopakte is gepasseerd en we dus per die datum de officiële eigenaar zijn van huis en erf. Een mentale last minder, want al die tijd zijn we aan het verbouwen geweest aan/in een huis wat op iemand anders zijn naam staat. We hebben hierbij wel een risico gelopen, maar aan wachten hebben wij een grondige hekel. Een aantal mensen/bedrijven zijn hiervan inmiddels duidelijk (met name door Rita) van op de hoogte gebracht. Dat werkt helaas niet altijd, we hebben nog steeds géén werk/verblijfsvergunning, en nog geen wijziging op de bestemming van ons perceel. Maar het zit allemaal in de molen, en een aantal molens draaien traag in Zuid Afrika.
We zijn inmiddels begonnen met een paar van de volgende –tig projecten:

  • het verfraaien van de voorkant van het woonhuis. Dit project omvat het bouwen van een muur (mede om de honden binnen bereik te houden), uitbreiding van pergola/patio aan de voorkant, uitbreiding van de ‘stoep’ (terras), en ruimtelijke herindeling van de voortuin.
  • Aan de achterkant gaan we een patio/stoep aanbouwen.
  • De daken gaan we repareren/schuren/verven en voorzien van nieuwe boeiboorden en goten. Hierbij gaan we ook een voorziening treffen om regenwater op te vangen en op te slaan (en te gebruiken).

Voor zover we het op dit moment beleven is de overgang tussen zomer en winter (=nu) heel aangenaam qua klimaat. Overdag is het hier zo rond of even boven de 25 graden, en ’s nachts slapen wij met de deur open (de deur naar het terras).
De grote oude bomen waarvan er een drietal rond ons huis staan zijn peperbomen, we zijn er inmiddels achter gekomen dat de grootste van die drie (die aan de achterkant van ons huis) de slaapplaats is van een hele horde parelhoenders.
We gaan dit weekeinde een paar foto’s maken van de binnenkant van het huis, maar hier zijn alvast een paar plaatjes van wat er de afgelopen weken plaatsvond:


De tomatenoogst in volle gang


De uil is weer terug in Afrika


“Boots”, onze nieuwe huisgenoot

Geen opmerkingen: