maandag, april 04, 2005

We zijn weer on-line!

Een kleine twee weken hebben we het zonder vaste telefoonaansluiting moeten doen, maar vanmorgen is het allemaal weer goed gekomen. In die twee weken zijn we wel verschrikkelijk goed opgeschoten (vinden we zelf) met de verbouwing en inrichting van ons nieuwe nestje.

Op dinsdag 20 maart zijn we dus verhuisd. We hadden nog geen water in de keuken en badkamer, maar gelukkig beschikken we over een aanleunwoning waar wél water is. Dat was dus in de week vóór Pasen, en dat is hier een korte werkweek, Goede Vrijdag is hier een vakantiedag. Tel daar bij op dat de dag vóór het weekend er maar tot een uur gewerkt wordt, dan bleef er niet veel tijd over om alles voor het lange Paasweekeinde recht te breien. En dat lukte dus ook niet. De badkamer was nog steeds niet klaar, maar de hele watervoorziening buiten wel, én we hadden water in de keuken.

De Paasdagen zelf waren een verademing, ruim vier dagen zonder mensen om ons heen. Op zaterdag hebben we samen met buren onze intrek gevierd met een fles schuimend nat.

Vorige week is er met man en macht aan gewerkt om de badkamer klaar te krijgen. Dat is niet helemaal gelukt, maar sinds afgelopen weekeinde kunnen we in ieder geval weer in onze eigen badkamer in bad of onder de douche (wel zonder licht, maar kaarsen in de badkamer doen het ook goed). Sinds vandaag kunnen we ook de wastafel gebruiken, en hebben we licht op zowel de badkamer als slaapkamer. We denken dat de verbouwing deze week wel afgerond kan worden. We hebben overigens wel besloten om maar meteen door te gaan met de bouwerij, ook aan de buitenkant hebben we een aantal verbeteringen (waaronder het dak) bedacht. En de aanleunwoning gaat ook een renovatie tegemoet.

Ondertussen hebben we ook álle (meer als 300) verhuisdozen uitgepakt, en de inhoud voor zover mogelijk in gebruik genomen. Voorlopig houden we nogal wat over, maar dat gaat een plaats krijgen in de (nog te bouwen) gastenverblijven. We zijn nu zover dat de meubels op hun plaats staan, en lampen en schilderijen hangen. Gordijnen wordt het volgende project.

Verder is er nog het volgende te melden:

  • Onze beeld van de uil heeft een nieuwe (zeer prominente) standplaats gekregen;
  • We hebben een nieuwe huisgenoot, een katje van een week of acht, genaamd Boots;
  • De tomatenoogst is begonnen: elke dag hebben een man (en/of vrouw) of zeventig op het perceel die tomaten plukken;
  • Per 1 april hebben we onze eerste vaste medewerker (in dit geval medewerkster) in dienst genomen. Haar naam is Poppy, en haar voornaamste taak is interieurverzorging.
  • Per toeval kwamen we erachter dat er zich onder de oude schuur/garage (“Waenhuis”) een viertal oude wijnkelders bevinden. Ze staan momenteel half vol met water en we moeten nog kijken in hoeverre we daar iets mee kunnen.

Foto’s volgen uiteraard nog, maar de tijd ontbreekt momenteel even. Dat komt mede doordat we er qua internet-verbinding behoorlijk op achteruit gegaan zijn (voor de techneuten onder ons, wij zitten met 16 telefoonaansluitingen op één analoge lijn, en onze verbinding heeft een snelheid van 14.4 Kbps). Het kost ons minimaal een uur om een paar foto’s op internet te zetten. Maar ze komen eraan!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ha die rita en wim

Gelukkig weer nieuws en goed nieuws...we lezen dat jullie voorlopig nog veel en veel te doen hebben....fijn dat er weer 'n poes in huis is.

Liefs Henny en Ger

Anoniem zei

Hartstikke goed zeg, dat jullie al zo ver klaar zijn met jullie home.
Ik vind het erg mooi.
En lees weer trouw de berichten.
Veel liefs en een dikke knuffel

Gerry Willy en the kids