zondag, september 25, 2005

Het tuinieren is begonnen

De afgelopen tijd is er hier driftig geschilderd, en dat project is inmiddels klaar. Alles bij elkaar hebben gedurende 3 weken een man of 4 rondgelopen met kwast en blik, en deze week waren als laatste de daken aan de beurt.


Schilders op het dak

Inmiddels is alles (bijna) klaar, en we zijn zelf uiterst tevreden over het resultaat.


Pas geverfd

Ondertussen zijn we zelf verder gegaan met het verharden van wegen en paden. De afgelopen week is hier 34 ton gruis neergestoten, en met vereende krachten hebben we al dat spul op zijn plaats gekregen.


Verspreiding van steengruis

Van tevoren hadden we al borders uitgezet met behulp van klippen, en besproeiingspijpen ingegraven. Dan nog zoveel mogelijk schoongemaakt/opgeruimd, en nu begint e.e.a. op een tuin te lijken.


Rotonde (1)

In de rotonde hebben we 7 strelitzia’s geplant, van die grote: Strelitzia nicolai.


Rotonde (2)

Ook hebben we nog 50 lavendelstruiken geplant


De eerste border wordt beplant

We zijn dus weer lekker bezig geweest!
Afgelopen donderdag ook nog even naar Kaapstad. We zijn namelijk bezig met een subsidieaanvraag bij het ministerie van toerisme, wat nieuwe ontwikkelingen in deze sector stimuleert. Het lijkt erop dat we hiervoor in aanmerking kunnen komen. Dit wordt wel een lange-termijn project, uitkeringen beginnen pas na 2 jaar en worden uitgesmeerd over 3 jaar. Uiteraard komt er voor de aanvraag weer een hele papierwinkel kijken, en daar zijn we op dit moment mee bezig.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ik het goed begrijp, hebben jullie zeven witte vogels in jullie of voor jullie paradijs geplant!! angela

Anoniem zei

hallo marinus en paula zijn hier op de koffie woensdag kom ik op
de borrel
mama