zondag, september 18, 2005

Rustiger vaarwater

De afgelopen week hebben we het maar een beetje kalmpjes aan gedaan. Vanaf donderdag tot vanmorgen dus gasten gehad, en we hadden er gelukkig tijd voor uitgetrokken om hun wat van de omgeving te laten zien, en in contact te brengen met andere emigranten die hier in de buurt terechtgekomen zijn.


Onze tweede gasten

De verbouwing van woonhuis en gastenverblijf is nu klaar, de bouwactiviteiten zijn verplaatst naar de ingang van het perceel, waar momenteel een muur gemetseld wordt.


De muur


De nieuwe ingang

Inmiddels is ook het huis helemaal geschilderd, en Rita’s groeiende orchideeënverzameling staat nu eindelijk op zijn plaats.


Orchideeën


Orchideeën

Er moeten nog een paar daken geschilderd worden, en de muur om de tuin. Maar dan is het hele verbouwingsgebeuren klaar, en we verheugen ons erop om niet de hele dag mensen rond, in en op huis te hebben.

We zijn inmiddels ook in een vergevorderd stadium met het uitzetten van borders, wegen en paden rond het hoofdgebouw. Dat gaan we de komende week afronden. Op een aantal plaatsen moeten nog besproeiingspijpen ingraven worden onder wegen en paden, en vervolgens gaan we bestraten met steengruis.

Tenslotte zijn we maar weer driftig begonnen aan het project brandhout. Ditmaal niet voor de kachel, maar voor de barbecue.


Brandhout

Geen opmerkingen: