dinsdag, september 13, 2005

Véél te laat!

We zijn wat later als normaal met dit bericht, maar eerlijk gezegd waren we zondagavond te moe om nog eens achter de computer te kruipen. Eind van de middag hadden we onze eerste gasten uitgezwaaid, en daarna moesten we eigenlijk nog naar de verjaardag van één van onze buren. Rita kon dit nog opbrengen, maar ik ben thuisgebleven om nog een paar klusjes, die waren blijven liggen, af te maken. En vervolgens vroeg naar bed. Maar ik loop een beetje vooruit op de feiten.

Vorige week meldden we dat het gastenverblijf klaar was. We zijn gelijk druk aan het schoonmaken geslagen en begonnen met inrichten. We kwamen al gauw tot de ontdekking dat er toch nog wel een paar dingen niet helemaal in orde waren. Zoals:

  • Het plafond moest nog een keer geplamuurd, geschuurd en geschilderd worden;
  • De vloer van de douche was niet goed afgewerkt;
  • De achterkant van de badkamerdeur was men vergeten te schilderen;
  • Een aantal raamlatjes was men vergeten te schilderen;
  • Er zat een klein foutje in het watersysteem; men had de koud en warm water leidingen verwisseld. We hadden dus warm water op de buitenkraan, op de stortbak van het toilet, en op de wasmachineaansluiting



Woensdag waren de meeste euvels verholpen en konden we beginnen met inrichten en aankleden. Wat ik vergeet te vertellen is dat het tijdens het weekend behoorlijk geregend had, zodanig dat je zo links en rechts tot je enkels in de klei wegzakte, en binnen overal duidelijke sporen achterliet.

Ondertussen is op donderdag een kleerkast in onze slaapkamer in elkaar getimmerd, en is men begonnen met schilderen van het hele huis.

Zaterdag kregen we onze eerste gasten, Ellie en Rein Tabak, voormalige buren uit Britannia Baai. Dat was een heel gezellig weerzien en bijpraten, lekker uit eten, etc. Zondag lekker gelunched á la Rita, en om een uur of drie gingen zij weer huiswaarts. En toen was de koek op, bij mij althans.

Gisteravond (maandag) vlug dit berichtje opgesteld, maar toen ik on-line ging om het te versturen kwamen er een aantal e-mails binnen met grote bijlagen. En dan kunnen we niets meer, alleen maar afwachten tot alles binnen is. Dat hebben we ook gedaan, maar wel slapend! Dus nogmaals een dringend verzoek: denk even na voor je ons grote bijlagen stuurt, het kost ons úren om ze binnen te krijgen! (met groot bedoelen wij hier 500kB of meer).

Nieuws op de valreep:

  • De volgende gasten arriveren aankomende donderdag. Het zijn Astrid en Jan, uit Son, vrienden van vrienden van ons, ook zij hebben hun huis in Nederland verkocht en willen zich hier gaan vestigen in Zuid Afrika.
  • Het is hier nu opeens zomer. Ik zit de hele dag in de korte broek met de sombrero op op de tractor. Temperaturen van even onder de dertig graden, momenteel.

Geen opmerkingen: