zondag, september 04, 2005

Deurmekaarstorie II

Ook deze week is weer behoorlijk chaotisch verlopen. De hele week heeft hier een graafmachine rondgehobbeld die je uiteraard elke dag weer moet vertellen wat hij moet doen. We hebben het allemaal al eens eerder meegemaakt, maar plannen en graafmachines, dat is een vak apart. Die dingen gaan namelijk nogal eens kapot. We hebben hier precies 2 weken een graafmachine gehad, vanaf 07:00 ’s morgens tot 17:00 ’s avonds, en ze hebben ons 67 uur in rekening gebracht. Bijna 1/3 van de tijd dat hij hier was, was het dus kommer en kwel met die machine. Maar het schiet wel op als zo’n ding bezig is! De afgelopen week is hij voornamelijk bezig geweest met het uit elkaar schuiven van zo’n 90 m3 steengruis, het creëren van een nieuwe ingang, en het egaliseren/schoonmaken van stukken rondom ons huis.


Nieuwe ingang

Er is een nieuwe ingang gemaakt die aan gaat sluiten op de olijvenlaan, welke inmiddels helemaal verhard is.


Verhardde laan

Rondom het huis is de graafmachine ook behoorlijk bezig geweest, zodanig dat we konden beginnen met het afbakenen van borders.


Voortuin

Ook heeft hij een hij een alternatieve route voor het toekomstige bouwverkeer gemaakt, en om de bouwput hebben we een verhardde ringweg aangelegd. In het centrum van deze cirkel komt het zwembad, en de rest van de nieuwbouw komt daar omheen, maar wel binnen deze cirkel.


Ringweg

Ook op een ander terrein hebben we vooruitgang geboekt: ons gastenverblijf, wat al weken bíjna klaar was, is afgelopen vrijdag uiteindelijk opgeleverd.


Wie schrijft die blijft

Hier is (behalve de aannemer die zijn rekening opmaakt) het nieuwe woon/slaap vertrek te zien, van waaruit de volgende foto is gemaakt:


Gastenverblijf

Uiteraard moest het team van de aannemer ook even poseren.


Mede mogelijk gemaakt door...

Ook is afgelopen vrijdag de kweektunnel gearriveerd. Nu moet hij alleen nog opgebouwd worden. Wanneer dat gaat gebeuren weten we nog niet.


Kweektunnel

Een andere vordering die we te melden hebben is dat we onze twee werknemers de afgelopen week een vast contract aangeboden hebben, wat door beiden is ondertekend. We zijn nog steeds driftig op zoek naar een tweede tuinman.

Mocht men zich afvragen hoe ons sociaal/cultureel programma van dit weekend eruit zag:


Weekend


Weekend (2)

Op de valreep: onze naaste buurman heeft zojuist ook een website geopend. Hier is het adres: http://www.rusticus.co.za/

Geen opmerkingen: