zondag, oktober 09, 2005

Vluchten kan niet meer

Ik heb echt mijn best gedaan. Alles heb ik in het werk gesteld om het naderend onheil te bestrijden, maar het is niet gelukt.
  • Ik had een oude bom uit de 2de wereldoorlog geregeld op Schiphol, vinden ze dat ding één dag te laat.
  • De bestelde mist kwam ook al te laat.

Woensdag morgen kregen we bericht dat KL597, met bestemming Kaapstad, was vertrokken vanaf Schiphol. Met aan boord mijn schoonmoeder.

Hals over kop moest er nog een onderkomen geregeld worden voor haar, want wij hebben bij ons in huis geen logeerkamer. Gelukkig ligt er nogal wat bouwmateriaal hier, en nog dezelfde dag was de logeerkamer klaar.


logeerkamer


Ook nog een persoonlijke bodyguard geregeld

Ik zal schoonmoeder niet langer plagen. Woensdagavond rond half elf kwam ze aan in Kaapstad en werd het een prettig weerzien, na ruim 13 maanden. De vlucht was uitstekend verlopen en echt moe was schoonmoeder niet. Om half twee waren we weer thuis, waar we de tv-kamer hadden omgebouwd tot logeerkamer. En toen de koffer open werd gemaakt, was het nét Sinterklaas! Een groot aantal mensen had iets meegegeven voor ons. Van alles kwam er tevoorschijn: brieven, wiebertjes, pijptabak, vliegengordijnen, peperkoeken, hagelslag, bloemen- en plantenzaden, oude kaas, knappe staaltjes thuisvlijt, een prachtige brievenopener/boekenlegger, een shawl, rookworsten, beschuiten met muisjes, theedoeken, en ga zo maar door. Bij deze willen we de gevers hartelijk bedanken, dit was echt een verassing.

De eerste paar dagen hebben we het rustig aan gedaan, wat gewinkeld, wat visite gehad, en hier in de buurt wat rondgekeken. Hier zijn de eerste foto’s:


boodschappen doen


bezoek van Nella en Yvonne


wel even wennen, die koude avonden!

Vandaag een eindje met de auto gaan rijden: van Robertson via Bonnievale naar Swellendam, en weer terug via Ashton. Morgen vertrekken Rita en haar moeder voor een trip naar Oudshoorn, George en Knysna. Woensdag zijn ze dan weer terug.

Nog een tweetal foto’s van de nieuwbouw: de ruwbouw van het zwembad is klaar, en de fundering en vloer van de ‘braaikamer’ of ‘lapa’ (de ruimte waarin we straks het ontbijt gaan klaarmaken en serveren) is gestort.


ruwbouw zwembad


fundering/vloer lapa

De kweektunnel is een verhaal apart, in het kort komt het er op neer dat we besloten hebben om hem zelf op te gaan zetten. Vrijdag heb ik het terrein waar hij moet komen staan geëgaliseerd, en gisteren de plaatsen gemarkeerd waar de gaten (16 stuks, 80 cm diep) moeten worden gegraven. Morgen gaan we graven.


het uitmeten van de tunnel

Dan zou het ook nog kunnen dat de komende week onze nieuwe internetverbinding wordt geïnstalleerd. Maar ook hierbij houden we een slag om de arm. Weliswaar is ons beloofd dat het deze week gaat gebeuren, maar beloftes zijn hier al zo vaak niet nagekomen dat we ook hier het principe hanteren van ‘eerst zien, en dan geloven’. Voor de deskundigen onder ons: er komt een 128 Kb internetverbinding via een gedigitaliseerd radiosignaal. We gaan een eigen domeinnaam registreren en krijgen daarbij nieuwe e-mail adressen. Het is de bedoeling dat we weer gaan telefoneren via internet (‘skypen’), en we gaan ook proberen om m.b.v. een webcam beeldtelefonie te realiseren. Dit laatste is onontgonnen gebied wat mij betreft, dus als er lezers zijn die ervaring hebben met webcamverbindingen, dan zou ik graag kennis uit willen wisselen.

Geen opmerkingen: