zondag, oktober 30, 2005

Zomer

De zomer is hier gearriveerd, het is al weer dagenlang dik boven de 30 graden.

Schoonmoeder is inmiddels weer terug in Nederland, Afgelopen woensdagavond hebben we haar naar Kaapstad gebracht. We hebben een heel gezellige paar weken met haar achter de rug, en ik ben bang dat ze nog wel eens terug gaat komen!


samen op de foto

Tijdens haar bezoek hebben we het een beetje kalm aan gedaan, maar toch is er wel weer het één en ander veranderd hier. We hebben weer een paar borders beplant, deels met nieuwe aankoop (daglelies), en deels uit de gestaag groeiende eigen verzameling (cannas)


nieuwe borders aangeplant

Ook hebben we afgelopen week het plastic en schaduwnet over de tunnel gespannen.


de kweektunnel is klaar

De enorme lappen plastic (25 x 16 meter) en schaduwdoek (16 x 15 meter) hebben we met vereende krachten over de bogen gekregen. De aannemer en zijn mannen (een stuk of acht momenteel) hebben meegeholpen en binnen anderhalf uur was dat karwei geklaard. Wel zijn we nog een dag of twee bezig geweest om alles zo strak

Nu moet er nog een irrigatiesysteem in, een aantal tafels, en dan kunnen we aan de gang met alle zaadjes die uit Nederland zijn overgekomen.

Ook de aannemer heeft niet stil gezeten, de buitenmuren zijn al op hoogte.


de bouwput

Over de voorgevels komt nog een betonnen balk, en dan wordt er begonnen aan de dakconstructie. Het zwembad moet nog gepleisterd worden, en met glasvezel worden bekleed. Volgens de aannemer ligt hij nog op schema: klaar in december. Wij houden nog een paar slagen om de arm…

Afgelopen vrijdag arriveerden er alweer nieuwe gasten. Ze zijn twee nachten gebleven en vanmorgen vroeg vertrokken richting het Addo Olifanten park bij Port Elizabeth.


alweer andere gasten aan het ontbijt

Wat gasten betreft: de komende weken verwachten we niemand, maar vanaf eind november wordt het een komen en gaan van vrienden en bekenden, die hier telkens voor kortere of langere periodes gaan verblijven. En dat gaat zo door tot begin april, volgens onze boekingskalender!

Voor volgende week staat er voor mij een EHBO-cursus op het programma, die gaat 2 ½ dag duren.

Geen opmerkingen: