zondag, oktober 23, 2005

Nog even doorbijten…

Rita is met mama weer op stap geweest. De reis begon woensdag, en de eindbestemming voor die dag was Simonstown, ergens tussen Kaapstad en Kaap de Goede Hoop in. De grote attractie van Simonstown is de pinguïn kolonie die zich daar gevestigd heeft.


Pinguïns

Helaas was het weer niet zo best, een beetje koud, winderig en regenachtig, maar toch trokken de dames erop uit, en uit de foto’s mag blijken dat ze niet voor niets de elementen trotseerden


Ma en de pinguïns

Donderdag ging de reis naar Westkust, waar wat vrienden en bekenden werden opgezocht. Overnacht werd er in Paternoster, waar de volgende morgen een strandwandeling op het programma stond.


Op het strand van Paternoster

Vrijdagavond waren ze weer veilig en wel in Robertson.

Ondertussen ben ik met Willem en Hans, de tuinmannen, bezig geweest om de vloer van de kweektunnel wat op te hogen en te egaliseren. Ruim 20 m3 grond ging erin, maar dat is nu gebeurd en de vloer ligt nagenoeg waterpas.


Tunnel

Alles is nu klaar om het plastic erover te spannen, dat gaat gebeuren op de eerste de beste windstille dag.

Dan zijn er weer boekingen binnengekomen: twee overwinteraars die al eens hier geweest zijn. In januari komen ze terug,blijkbaar hebben ze het naar hun zin gehad. Voorlopig (vorige keer hebben ze ook verlengd) plannen Tony en Huib om drie maanden te blijven.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi
is er dan nog plek voor mij?????
groeten
Ans