zondag, november 27, 2005

Nog even niet zwemmen!

Geen inspectie gehad, we zien het er wel van komen dat het volgend jaar gaat worden. A.s. vrijdag beginnen hier de schoolvakanties, en twee weken later gaat het hele bedrijfsleven plat. We hebben dus besloten om de bouwactiviteiten m.b.t. de vakantiehuisjes en zwembad helemaal stil te leggen en wachten tot de formaliteiten helemaal rond zijn. Met een beetje geluk kunnen we de hele zaak in de tweede helft van januari weer opstarten. Volgens de aannemer heeft hij nog drie weken nodig om de zaak af te ronden. Vinden wij wel een beetje optimistisch, dus tellen we er nog een aantal weken bij.

We zijn inmiddels gestart met een aantal kleinere zaken die waren blijven liggen. Zo staat mijn verjaarcadeau, de zonnewijzer, inmiddels op zijn plaats.


Zonnewijzer

Ook hebben we nu schaduwdoek over onze patio. We hebben begrepen dat het bij jullie kommer en kwel is wat het weer betreft, maar wij brandden de afgelopen week zowat van onze stoep af. Schaduw is absoluut noodzakelijk om buiten te zitten.


Schaduwdoek

Een soortgelijk probleem hebben we met onze auto’s. Die staan overdag in de volle zon en worden uiteraard bloedheet. We hebben besloten om een carport te maken: wat palen en weer schaduwdoek erover, zodat het wagenpark beter beschut is tegen de zon. We betrekken de waslijn er ook maar meteen bij, ook de was kan de schaduw goed gebruiken!


Carport in wording

Tussen de carport en het huis stonden de watertanks. Volgende week wordt er een nieuw waterzuiveringssysteem geïnstalleerd. We hebben met name ’s zomers nogal last van bruin water, maar dat probleem zou volgende week opgelost moeten zijn.

Dan is hier de oogsttijd alweer aangebroken voor de abrikozen. De bomen van onze buurman zijn zó zwaar beladen dat complete takken afbreken.


Abrikozen

Vanmiddag gaan we abrikozen plukken, want morgen gaan ze er allemaal af. En vanaf volgende week eten we zelfgemaakte (door Rita) abrikozenjam!

Volgende week krijgen we ook weer vrienden op bezoek: Victorine en John verwachten we a.s. donderdag, ze blijven tot eind december.

Voor de mensen die telefoneren via internet: we hebben onze Skype-naam veranderd naar: Mallowdeen. Dit houdt verband met een ander project: binnen afzienbare tijd hopen we een nieuwe website te hebben: www.mallowdeen.com.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat ziet het er prachtig uit!!!