zondag, december 25, 2005

Gelukkige Kersfees!

Wederom een onaangename verassing op maandagmorgen: ditmaal verscheen de andere tuinman niet op het werk. We vonden uit dat hij dronken op bed lag. De volgende morgen kwam hij wel opdraven, met de smoes dat hij last van zijn maag had gehad. Hij is ernstig toegesproken en heeft een laatste schriftelijke waarschuwing ontvangen: nog één keer zo’n voorval en hij vliegt eruit. We hopen dat het helpt, maar zijn al gewaarschuwd door buren dat dit soort dingen regelmatig gebeuren….

Victorine en John zijn de afgelopen week weer bij ons geweest, hebben meegeholpen met een aantal klusjes, en hebben hier de omgeving verder verkend.


Victorine en Rita in de tunnel

Eergisteren zijn ze vertrokken richting Somerset West, naar Astrid en Jan, en vliegen de 28e weer terug.

Wij hebben inmiddels een begin gemaakt met de aanleg van de tuin aan de straatzijde van ons huis.


Nieuw stuk tuin

Dat betekent een hele hoop keien verwijderen, en plaatselijk is de bodem zo hard dat de tractor eraan te pas moet komen om de grond los te scheuren.


Grond losmaken

Ook de inwendige mens vergeten we niet: we hebben de afgelopen weken mogen genieten van de kookkunst van zowel Victorine en John, zijn nog een keer lekker met ze uit wezen eten, en nu doen we het weer zelf.


Honger!


Gast aan tafel

Gisteravond om een uur of half elf reed er een bakkie de oprijlaan in. Luide muziek galmde door de nacht en we gingen maar eens kijken. Het Klaas Voogds Kerstkoor kwam een aantal kerstliederen ten gehore brengen!


Klaas Voogds Kerstkoor

Vandaag blijven we “bij die huis” en morgen gaan we naar Stellenbosch waar we met Victorine, John, Astrid en Jan een kerstlunch besproken hebben.

Geen opmerkingen: