zondag, januari 01, 2006

Nog de beste wensen!

Allereerst wensen Rita en ik iedereen het allerbeste voor dit nieuwe jaar!

Wij zijn de jaarwisseling op een heerlijk ontspannen manier doorgekomen. We hadden onze Nederlandse buren uitgenodigd en hebben lekker buiten gebarbecued, daarna een kaartje gelegd en om 12 uur een fles champagne geopend. Het vuurwerk schitterde door afwezigheid: we hebben 2 of 3 vuurpijlen gezien in de verte, maar er was absoluut niets te horen. Dus de honden hebben ook een rustige nacht gehad.

Even terug naar 2e kerstdag: die hebben we doorgebracht op het schitterende landgoed Spier bij Stellenbosch. Uitgenodigd door Victorine en John hebben we met z’n zevenen (onze voormalige gasten (en inmiddels woonachtig in Zuid Afrika) Astrid, Jan, en zoon Floris waren er ook bij) hebben we lekker onder een kolossale eikenboom gegeten.


Uitbuiken na de kerstlunch

Ondanks de hier inmiddels barre weersomstandigheden (de hele week temperaturen boven de 30 graden) zijn we goed opgeschoten met het tuinieren: het hele stuk is schoon en (min of meer) gelijk gemaakt. Volgende week is het de bedoeling dat we de besproeiing aan gaan leggen, maar of dat gaat lukken zal met name afhangen van de verkrijgbaarheid van materiaal. De vakanties duren hier tot half januari, en veel bedrijven zijn tot die tijd helemaal gesloten.


Nieuw stuk tuin

In de kweektunnel spelen zich kleine wonderen af. Nog maar anderhalve week geleden hebben Rita en Victorine gezaaid, en er is al best veel opgekomen, vinden we.


In de tunnel

Gisteren zijn we begonnen met het stekken van een aantal planten. We zijn nog volop aan het experimenteren met verschillende samenstellingen van de aarde waarin we de stekjes op willen kweken. Voorlopig is ons grootste probleem de hoge temperatuur in de kweektunnel. Het is ons afgelopen week niet gelukt om die onder de 40 graden te houden!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wim en Rita,

Een gelukkig en vooral gezond 2006 gewenst door Maria en Harrie