zondag, december 11, 2005

Komkommertijd (of eigenlijk: abrikozentijd)

We hebben een ongewoon rustige week achter de rug, één tuinman had vakantie, geen aannemer met personeel op het erf, en onze gasten waren elders in Zuid Afrika aan het toeren.

Wel hebben we gezinsuitbreiding: bij één van de buren was een jong katje aan komen lopen, waar ze geen goede raad mee wisten. Rita wel, die bracht haar gelijk mee naar huis! Zodoende lopen er hier nu twee rode katten rond.


Boots en Cheeky

De nieuwe aanwinst is Cheeky gedoopt en al goed ingeburgerd bij de rest van het beestenspul.

Rita is weer druk in de weer geweest met thuisnijverheid: het maken van abrikozenjam en abrikozenblatjang. Want hoewel de eerste pluk al geweest is, hangen er nog tonnen abrikozen aan de bomen. Gisteren kwam de buurman nog even zijn nood klagen over zijn abrikozen: de oogst is gigantisch, maar de prijzen laag. Hij krijgt 40 cent (minder als 5 euro cent) per kilo, als hij ze al kwijt kan. Hij schat dat er nog zo’n 20 ton abrikozen hangen op het perceel naast ons, maar hij heeft nog geen koper. Verschillende boeren laten de abrikozen gewoon hangen, de kosten van het plukken wordt niet gedekt door de prijs of ze kunnen ze niet kwijt!
Wij kunnen plukken zoveel we willen, en daar maken we dankbaar gebruik van!


abrikozen plukken

Inmiddels hebben wij een kast vol met jam en blatjang. De abrikozen die over waren liggen buiten in de zon te drogen.

Vanavond komen onze gasten weer terug (dacht ik, op dit moment stopt hun auto hier voor de deur). Dus laat ik het hier even bij, alleen nog gauw even een plaatje van Victorine, Rita en Cheeky:


Victorine, Rita en Cheeky

Overigens, www.mallowdeen.com is in de lucht, stelt nog niets voor, maar gaat bijna dagelijks uitgebreid worden, is de bedoeling.

Geen opmerkingen: