zondag, april 02, 2006

Goede tijden Slechte tijden

De drie maanden met Tonnie en Huib zijn werkelijk omgevlogen, ze zijn alweer koffers aan het pakken. Morgenmiddag vertrekken ze naar Kaapstad, en vandaar uit weer terug naar Nederland. Het zal wel wennen zijn, zonder hen. We hebben het erg gezellig gehad, en zij hebben ons met raad én daad bijgestaan. Het ziet er overigens naar uit dat volgende week om deze tijd er alweer een nieuwe gast is gearriveerd. Veel wil ik er nog niet over vertellen, maar het heeft te maken met het beplanten van een gedeelte van onze 6,5ha land. E.e.a. resulteert waarschijnlijk in (alweer) een nieuw project waarvoor Huib en ik wat ‘navorsing’ hebben gedaan. Ruggespraak met een zeer ter zake kundige vriend uit Nederland resulteert (zoals het er nu naar uitziet) er in dat die persoon a.s. zaterdag al bij ons op de stoep staat! Het is telkens weer bijna ontroerend om te ondervinden hoe mensen meeleven met ons. Wat mogen wij ons gelukkig prijzen met zulke vrienden!

En nu we het toch over bezoek hebben, gisteren bevestigde Nol, onze buurman in Geldrop, dat hij in juni zijn dochter Anouk (http://adelaidedownunder.blogspot.com/) in Australië gaat bezoeken, en op de terugweg even bij ons op de koffie komt (van 19 tot 30 juni). Sanja en Leo verwachten we 3 t/m 24 juli, en Rita’s moeder zien we in oktober weer terug.

‘Ons sukkel nog steeds verskrikkelijk met ons personeel’. Willem is de hele week ziek geweest, en Hans moest vrijdag met zijn zoontje naar het ziekenhuis in Worcester. Het manneke was in een boom geklommen en eruit gevallen. Een gebroken arm, die kon hier in Robertson wel gerepareerd worden. Maar toen bleek er ook iets mis te zijn met een long, en daarvoor moest hij naar het ziekenhuis in Worcester. Uiteraard voldeden wij aan het verzoek voor een lening van 200 Rand om onkosten te dekken. Dat kan natuurlijk allemaal gebeuren, maar wat wel vervelend is als je dan te horen krijgt dat de één tijdens zijn ziekteverlof dronken ‘bij die huis’ is aangetroffen, en dat het zoontje van die ander helemaal niet naar het ziekenhuis in Worcester hoefde. Het is allemaal moeilijk te controleren en je weet niet meer wie je moet geloven, maar misschien moeten we eerdaags drastische maatregelen nemen. En dat zouden we jammer vinden, met name voor de families. Maar ééns raakt ons geduld op.

Ander onderwerp: de bouw.
Afgelopen week zijn alle huisjes vanbinnen (min of meer) grondig stofvrij gemaakt. Buiten is een begin gemaakt met de bestrating rond het zwembad.


Zwembad en gastenhuisjes


Zwembad


Zwembad en braaikamer

Morgen wordt begonnen met het leggen van de stenen, en het plaatsen van wc’s, wastafels en dergelijken.

Geen opmerkingen: