zondag, mei 21, 2006

En toen begon het te regenen!

We hebben best veel en allemaal positieve reacties gehad op de nieuwe website, nog bedankt!
Inmiddels worden we al op een aantal andere websites vermeld:
http://www.afrikaonline.nl/: Reizen op maat naar Afrika;
http://www.route62.co.za/: De officiële Route 62 website;
http://www.zin.nl/: Een Nederlands tijdschrift wat veel informatie geeft over allerlei onderwerpen, waaronder reizen. Onder “reizen” publiceren zij onder meer de wetenswaardigheden over Nederlanders die het roer om hebben gegooid en in het buitenland accommodatie aanbieden. We kregen deze geweldige tip van Harrie, en we houden ons aanbevolen voor meer van dit soort media-aandacht! We willen zoveel mogelijk aan de weg timmeren, en het internet lijkt hiervoor een uitstekend medium.

Niet dat we al klaar zijn en open kunnen. Er zijn drie zaken die de zaak nog even tegenhouden:

  1. De bouw is nog niet helemaal afgerond, maar hopelijk gaan we de laatste week in…
  2. De wijziging van de bestemming van ons land is nog steeds niet rond. Tot we de officiële goedkeuring hebben mogen we de nieuwe huisjes niet gebruiken voor recreatie-doeleinden. Dit geldt overigens niet voor het woonstel, wat deel uit maakt van het hoofdgebouw. Dat mogen we verhuren, en dat doen we ook al.
  3. Vóór we gasten loslaten in de nieuwe huisjes willen we in de onmiddellijke omgeving de tuin op orde hebben, en dat vergt nogal wat werk.
We zijn er inmiddels al wel in geslaagd om het hele stuk binnen de ‘rondweg’ om de huisjes en zwembad helemaal plant klaar te maken.


Ons team van hoveniers

De procedure is simpel: met de tractor de bodem losscheuren, en dan volgen er een aantal mensen (op de foto van links naar rechts: Andries, Karel, Maart, Ruben en Willem) die eerst met de schop de grootste blokken klei kapot maken en de zaak grofweg egaliseren, en vervolgens met de hark de rommel eruit halen en de zaak afwerken. De praktijk is dat je ’s avonds vroeg naar bed gaat en érg goed slaapt…

Met de bouw ging het aanvankelijk voortvarend. Het zwembad heeft inmiddels zijn eerste laag glasvezel gekregen.


Zwembad

Daar komen nog een aantal lagen overheen, de eerste 3 kleurloos, daarna nog een aantal lagen blauw. In de huisjes zijn de plinten (tegels) aangebracht, elektra is afgemonteerd, en moest eigenlijk alleen nog de vloer geverfd worden. Maar vanaf donderdag begon het hier (meer dan) behoorlijk te regenen, met een hoop kommer en kwel als gevolg: De tegellijm van de plinten droogde veel te langzaam, bij het voegen werd telkens een hoop modder mee naar binnen gebracht. We moesten besluiten om het afwerken van de vloer uit te stellen tot volgende week. Met het zwembad kon men kon men ook niet verder, er staat momenteel zo’n centimeter of 5 water in. Dat zal er volgende week eerste uit moeten, dan moet de zaak droog gemaakt worden, alvorens er de volgende lagen glasvezel op kunnen. Niet dat we klagen over het weer, we hebben elke druppel hard nodig. Maar drie dagen achter elkaar regen is hier redelijk uniek. En vanmorgen hebben we de eerste sneeuw op de bergtoppen gezien. We zitten dus echt in de winter. Vandaag is het overigens de hele dag droog geweest en hebben we de zon weer gezien.


Eerste regenbuien

Gelukkig zijn we erin geslaagd om tussen de buien door het grondwerk in de ‘middencirkel’ helemaal af te maken. Volgende week gaan we er water naartoe brengen voor de besproeiing, om vervolgens maar gelijk te beginnen met planten. Rond het zwembad gaan we een gazon (graszoden) leggen. Voor de rest willen we de beplanting een tropisch tintje geven: palmen, bananenbomen, papayabomen, hoge grassen, enz.


De kwekerij

Ik had vorige week een foto van de kwekerij beloofd, en hier is hij dan. Niet erg duidelijk, vanwege de weersomstandigheden waren de belichtingsomstandigheden verre van ideaal. Maar we (met name Rita) hebben inmiddels een uitgebreide collectie planten verzameld en gekweekt, waarmee we aan de slag kunnen.

En zelfs de zondag is niet meer heilig als rustdag: vandaag zijn we naar Paarl geweest, zo’n 100 kilometer hier vandaan, om twee koelkasten en een afwasmachine te kopen. Die waren daar in de reclame, dus wij er gelijk op af.

Verder houden we ons gemak, en zorgen ervoor dat we het niet te koud krijgen.


Rita helemaal in beslag genomen door ‘Het Bernini Mysterie’

Geen opmerkingen: