zondag, mei 14, 2006

We zijn er bijna!

Met de zeer gewaardeerde hulp van een aantal lezers lijkt het erop dat alle taalfouten gevonden en gecorrigeerd zijn, en hij is nu helemaal officieel in de lucht onder de naam www.mallowdeen.com. Er zijn al een aardig aantal mensen komen kijken, en dat is juist ook de bedoeling. (Tip: op de openingspagina staat links helemaal onderin een klein grafiekje afgebeeld. Als je hierop klikt dan komen de statistieken tevoorschijn zoals: hoeveel bezoekers per dag, waar komen ze vandaan, en nog veel meer gegevens).
De komende weken gaan we verder met het verbeteren van de site. Zo zullen er nieuwe foto’s komen, en bij die foto’s ga ik ook weer de mogelijkheid geven om ze te vergroten door erop te klikken. Via onze ‘Franse connectie’ zit er een franse vertaling aan te komen, en via een van onze Zuid Afrikaanse connecties worden contacten gelegd betreffende vertalingen in Duits en Spaans.
En dan zijn we momenteel bezig om onze website geplaatst te krijgen op een aantal toeristische sites die informatie verstrekken met betrekking tot het aanbod van accommodatie in een bepaalde stad of streek. Zijn er Nederlandse sites die zoiets ook doen, en dan internationaal?

Rondom de huisjes zijn we alvast maar begonnen met opruimen, en het grondwerk. De aannemer heeft ons verzekerd dat hij eind volgende week klaar is. Voor het gemak tellen wij daar voor onszelf nog een extra week bij, maar de eindstreep is in zicht.


Opgeruimd staat netjes

We kunnen nog niet volop aan de gang met opruimen, er zijn nog gedeeltes waar sleuven open liggen, en waar nog bouwmaterialen liggen. Al het grondwerk gebeurt met pikhouweel, schop en hark. Straks, als de aannemer weg is, wordt de tractor ingeschakeld om het grof werk te doen.

Sinds eergisteren hebben we nu ook naamplaten op de ingangspoort, zodat iedereen nu weet ‘waar het te doen is’.


Naamplaten op ingang

Op beide palen staat boven een bord (zwarte letters, gouden achtergrond) met de letters MG. Daaronder op de linker paal een zwart bord met gouden letters: ‘Mallowdeen’, en op de rechter paal idem dito met het woord ‘Gardens’.


Close-up naamplaten

We zijn er nog niet uit hoe we die ingang verder aan gaan kleden qua beplanting. Ook moet er nog water naar toe gebracht worden, we zitten nog te denken aan een paar vlaggenmasten, en we zouden graag wat doen met verlichting. Maar dat is toch wel een probleem, zo’n 250 meter van huis. Dan denk je al gauw aan zonne- of windenergie, en daar hangt toch een fors prijskaartje aan voor een paar lampjes bij de ingang. Maar we blijven hierover brainstormen met iedereen die hier wat zinnigs heeft te zeggen, en wie weet met wat voor een oplossing we komen. Misschien wel geen….

Rita is nog steeds druk bezig met het bij mekaar rapen van allerlei dingen die met de inrichting van de huisjes te maken hebben. Afgelopen week bestond de buit o.a. uit pedaalemmers, elektrische dekens, en verwarmingspanelen. Overigens, die winter wil hier maar niet vlotten. De hele week een graad of dertig en geen zuchtje wind. Alleen zijn de nachten kouder, zo rond de 10 graden. Ons winterdekbed ligt er nog steeds niet op, maar die grote verschillen in dag- en nachttemperaturen leveren wel problemen in de stektunnel, waar we de temperatuur tussen de 20 en 25 graden proberen te houden. De stekjes staan er over het algemeen nog heel fris bij, en er is zo links en rechts wat nieuw schot te zien. We doen wat we kunnen.

Ook heeft zij weer een paar vrachten planten gehaald bij onze buren Herman en Yvonne (Herman heet van nu af aan ‘Herman Spam’, hij heeft ongevraagd van de gelegenheid gebruik gemaakt om bijna ons hele e-mail adressenbestand aan te schrijven, zoals jullie inmiddels al wel gemerkt zullen hebben) van Soekershof, waardoor onze kwekerij behoorlijk begint uit te dijen. Ik zal volgende week weer eens een foto sturen.

Tot besluit nieuws van de afdeling Personeelszaken: morgen begint er op proef (voor één maand) een nieuwe tuinman: Karel. We kennen Karel al wat langer, hij heeft vorig jaar rond deze tijd nog meegeholpen om de olijvenbomen te snoeien. Dus met ingang van morgenvroeg lopen hier (hopelijk) 5 tuinmannen rond. En die hebben we momenteel hard nodig, er is nog zo verschrikkelijk veel te doen!

Geen opmerkingen: