zondag, juni 11, 2006

Eindelijk kunnen we gaan inrichten!

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover, we konden beginnen met het schoonmaken van de gastenverblijven, en bijna het hele weekend (behalve vanmiddag het voetballen: Nederland - Kezman (de rest van die club ken ik niet)) zijn we bezig geweest met de inrichting.
Maar eerder van de week hebben we graszoden aan laten rukken om een strook langs het zwembad te bedekken. Die arriveerden keurig op tijd, maandag morgen, maar konden niks uitrichten vanwege de regenschade die we het vorige weekend opliepen.
Maar we zitten inmiddels in beter weer (zonnig, droog, zo’n 25 graden overdag) en afgelopen donderdag kwamen ze de graszoden leggen rond het zwembad.


Aankomst van de graszoden

Als je in Nederland graszoden bestelt, dan krijg je van die keurige rolletjes, overal even dik, je rolt ze uit, en klaar is kees. Hier werkt dat iets anders. Je krijgt een vrachtwagen vol met onregelmatig gevormde stukken gras die met de schop uitgestoken zijn. De dikte van die stukken tussen links en rechts verschilt makkelijk een centimeter of tien.


Graszoden leggen

Die worden vervolgens met man en macht tegen elkaar geschoven en klaar is kees, een knollenveld in wording. Met een beetje geluk beschikken we aankomende week over een wals om de zaak te egaliseren. Zo’n wals is niet te koop, die moet je zelf maken. De buurman had nog een stuk asbest(!) pijp liggen met een diameter van zo’n 40 centimeter, daar hebben we beton in gestort met in het midden een buis, en met nog wat laswerk moet dat onze graswals worden.
Wél zijn we nu zover dat afgelopen vrijdag de twee gastenverblijven schoongemaakt konden worden, en ons weekend hebben wij voornamelijk besteed aan de inrichting daarvan. We zijn nog lang niet klaar, moesten uiteraard ook voetballen kijken, maar we zijn behoorlijk opgeschoten, vinden we zelf.
Hier volgen alvast een paar plaatjes, om een indruk te geven:


Vilt onder de beddenpoten

Aangezien we cementen vloeren hebben moet onder al het meubilair vilt geplakt worden. De bedden zijn overigens hier lokaal op Klaasvoogds in elkaar getimmerd door een 80-jarige buurman, die erg goed is met hout. Hij heeft voor ons ook 8 eettafels gemaakt, en volgende week gaan we hem vragen om nog twee salontafels en twee bijzettafels te maken.


Hier worden mensen geacht te slapen

De matrassen komen van een blindeninstituut hier in de buurt. Wij maken er een sport van om zoveel mogelijk materiaal te gebruiken wat hier lokaal gemaakt wordt.


Ingang naar de badkamer


Ligbad

Het ligbad is voor de helft verzonken in de vloer, de resterende helft is ommuurd door klippen uit eigen tuin. Die komen ook weer in de vloer terug.


De buitendouche

Is bedoeld voor de zwemlustige gasten en ook weer opgetrokken met klippen uit eigen tuin.


Zitgedeelte rond de open haard


Keuken

De tafel moet nog geschilderd worden. Dit zijn overigens niet de laatste foto’s die jullie van de inrichting te zien krijgen, want de eigenlijke aankleding moet nog beginnen. Alleen de basis van het meubilair staat nu binnen, maar het is de bedoeling dat de sfeer mede bepaald gaat worden door schilderijen, ornamenten, verlichting, gordijnen, etc.


Parkeerplaats

Ook buiten hebben we niet stilgezeten, beide huisjes hebben nu een eigen parkeerplaats.

De afdeling Personeelszaken heeft nog te melden dat we sinds afgelopen vrijdag een zevende personeelslid is begonnen. Haar naam is Elsie, 17 jaar, moest van school omdat het schoolgeld niet betaald kon worden…) en het is de bedoeling dat zij de gastenverblijven schoon gaat houden. Op haar eerste werkdag heeft Rita haar geleerd wat een stofzuiger is, en hoe je daarmee moet werken. Het totale personeelsbestand is nu behoorlijk buiten proporties gegroeid. In onze plannen zijn we altijd uitgegaan van 3 tot 4 man (/vrouw) personeel, en we zullen de komende weken toch echt wel genoodzaakt zijn om het aantal te verminderen. Enerzijds omdat het financieel een zware post begint te worden, anderzijds omdat het enorm tijdrovend is om al die mensen aan het werk te houden en te begeleiden. Een reorganisatie zit eraan te komen.

Geen opmerkingen: