zondag, juni 04, 2006

Alweer regen!

Terugkijkend op de slotzin van vorige week hebben we niet gek geboerd. Het opruimen van het restmateriaal wat overgebleven is uit al onze bouw- en verbouwklussen is inmiddels opgeruimd, alleen moet de aannemer zijn bouwkeet en en-suite toilet nog weghalen.

Met het inrichten van de huisjes hebben we dit weekend een voorzichtig begin gemaakt. Binnen is de aannemer klaar, op een paar hele kleine dingetjes na. Gisteren de hele dag bezig geweest met de lange ladder. De huisjes zijn niet zo geweldig groot (7 x 7 meter), maar die puntdaken zijn toch behoorlijk hoog (een meter of zes). En er moesten een aantal zaken hoog in het dak bevestigd worden. Zo komen er boven / over de bedden z.g. klamboes (muskietennetten). Niet dat we zoveel last van muggen hebben, maar we vinden het wel een aangename tropische sfeer scheppen, vandaar. Dus uitgemeten waar zich het midden van de bedden gaat bevinden, en dan recht omhoog, de ladder op, gewapend met een hamer, een spijker en een stuk touw. Dezelfde tactiek hebben we gevolgd bij het ophangen van een lamp in de keuken van de ontbijtkamer, alleen hebben we hier een paar meter koperen ketting gebruikt in plaats van touw. Alle buitenverlichting van de huisjes is inmiddels aangebracht en werkt.

Qua inrichting hebben we verder al wat spiegels en planchetten gehangen. Rita is druk doende met de gordijnen, die gaan er de komende week hangen.
Met het tuinieren ging het aanvankelijk ook voorspoedig. Het grondwerk vordert gestaag en we hadden voor morgen graszoden besteld. Maar toen begon het te regenen, en niet zo’n beetje! Het begon donderdagnacht, en duurden tot vrijdagmiddag. En rond die tijd hebben we ons personeel naar huis gestuurd, want hoewel het toen op begon te klaren was de grond veranderd in een verschrikkelijke modderpoel. Overigens is op plaatsen ook bestrating verzakt als gevolg van de overvloedige regenval. Dit moet de komende week weer gerepareerd worden.
Overigens zitten we nu in een periode van zeer aangenaam weer, vandaag onbewolkt, geen zuchtje wind en middagtemperaturen van ruim boven de twintig graden.


En inmiddels hebben we een zwembad!

Op de foto is rechts van het midden te zien hoe de rand van de bestrating weggezakt is.

Van het Wacky Wine Weekend hebben we niet veel meegekregen, alleen verhalen van onze gasten die vrijdag arriveerden en vandaag weer vertrokken. Maar één van hun was vandaag duidelijk minder spraakzaam, ten gevolge wat al te enthousiaste wijnproeverij. Zelfs Rita’s ontbijt moest hij (tot grote vreugde van Sjors en Mara) laten staan…

Geen opmerkingen: