zondag, december 17, 2006

Stilte voor de storm.

Sinds een hele poos geleden hebben we dit weekend helemaal geen gasten. We hebben zowel gisteren als vandaag uit kunnen slapen! Een ongekende luxe tegenwoordig, en we hebben er van genoten. Gisteren hadden we besloten om mar eens een paar kerstbomen voor de dag te halen. Voor ons is er eigenlijk helemaal geen kerstsfeer, daar is het gewoon te warm voor. En die kerstliedjes op de radio, daar zit ook weinig nieuws tussen. De kerstspullen liggen merendeels op de zolder, en daar komen we niet zo vaak. Maar gisteren dus wel, en bij het openen van de zolderdeur werd het al gelijk duidelijk dat er op zolder behalve kerstspullen inmiddels ook wespen waren. En niet van die gewone, maar van de hele grote, van alle kanten geel/zwart gestreept. Met ware doodsverachting heb ik de nodige kerstspullen naar buiten gebracht, en vervolgens een paar rookbommen afgestoken. Vandaag was het rustig op zolder.
We hebben het sober gehouden qua kerstversiering. Bij het zwembad staat een kerstboom met lichtjes, en de overkapping hebben we ook aangekleed met lampjes. Ziet er in het donker heel mooi uit, maar helaas kunnen we dat met onze simpele camera niet vastleggen.

In de huisjes heeft Rita zo links en rechts wat kerstballen neergehangen, en bij ons in huis staat een simpel kerstboompje (Ikea). Zoals overal is Kerstmis in Zuid Afrika door de commercie uitgegroeid tot een verschrikkelijk eet-, drink-, en cadeau gebeuren, en ook dit jaar gaat het een beetje langs ons heen.


De komende week gaan we ons bezighouden met een aantal zaken die een uitvloeisel zijn van onze permanente verblijfsvergunning, Maar het vakantieseizoen is hier aangebroken, dus het kan best zijn dat we tot half januarie geen stap verder komen. Een ander probleem wat we hebben is dat onze ligbedden, die bij het zwembad staan, gewoon van slechte kwaliteit blijken te zijn. Een van onze gasten is er doorheen gezakt, en toen hij een andere probeerde, gebeurde er precies hetzelfde.

Dus gaan we de komende week de hele zaak repareren. Dat moet wel, want we krijgen vrijdag weer gasten. Familie nog wel, en dat is een hele tijd geleden! Zaterdag komt er ook nog een Noors echtpaar, wat hier de Kerst komt doorbrengen. Vlak na Kerst komen Victorine en John met vrienden en hun kinderen, en daarna zitten we ook weer helemaal vol met gasten en Lietje Stroobach, ons dierbaar vanuit onze Zimbawe-tijd, die hier met ons de jaarwisseling gaat doorbrengen. Kortom, het wordt weer lekker druk, de komende weken.

Nagekomen bericht van de afd. Personelszaken: Afgelopen dinsdag 12 december hebben we onze langst in dienst zijnde personeelslid op staande voet onstlagen. Willem was ‘s maandags nog te dronken om op te komen dagen. Dinsdag was hij er weer, wij hadden de ontslagbrief al klaar en hebben hem gelijk weer naar huis gestuurd. Reden van ontslag: Afwezigheid, Onvermogen om werk te doen vanwege ziekte, en belemmering van het genezingsproces. Hij had nog een paar snipperdagen te goed, die hebben we braaf uitbetaald. En dat was het verhaal Willem. Een trieste zaak, maar wij konden niet anders. Inmiddels is een zoon van Poppie hier op proef begonnen.

Geen opmerkingen: