zondag, juli 29, 2007

‘Een flinke bos hout voor de deur…’



Als er bij ons een kruiwagen met hout aan de achterdeur staat, dan ga er maar vanuit dat er hard gestookt wordt. En dat was nodig, de afgelopen week! Het ene koufront na het andere kwam over met in eerste instantie nogal wat regen, maar vooral met veel koude. Afgelopen vrijdag was wat ons betreft de koudste dag ooit buiten Nederland, een middagtemperatuur van ergens rond de 7 graden. En als je dan geen centrale verwarming hebt, dan heb je hout nodig, kruiwagens vol! Behalve hout stoken we inmiddels ook een gaskachel en een aantal elektrische kachels, en de temperatuur binnenshuis is alleszins draaglijk. Maar de thermostaat een graadje hoger zetten, dat kennen we hier niet! Overigens, die kruiwagen, daar zit nog een verhaaltje aan vast. Die dateert terug uit de tijd van Tuincentrum A.L. van de Sande. Die heeft zo ongeveer alle cement vervoerd wat aan de verbouwing van Eindhovenseweg 72 te pas is gekomen, die heeft alle bomen vervoerd die we daar geplant hebben. Hier in Zuid Afrika kwam hij al snel op een zijspoor, vanwege zijn luchtband. Het sterft hier overal van de doorns en ander ongerief wat niet samengaat met luchtbanden. Ruim twee jaar heeft hij stil gestaan, maar eerder deze week is hij weer toegevoegd aan ons (krui)wagenpark.

We proberen steeds om er elke week een dag, meestal op donderdag, ‘tussenuit te knijpen’ (zo voelen we dat). Meestal komt het neer op iets zoeken wat we nodig hebben, maar lokaal niet te verkrijgen is. Zo ook afgelopen week, we hebben kussens nodig voor de ligbedden bij het zwembad. In eerste instantie dachten we in Paarl te kunnen slagen, maar dat viel tegen. Wel een heel leuke koffieshop gevonden. Toen verder richting Kaapstad en in storm en stromende regens hebben we toch nog onze kussens gevonden!
Die extreme weersomstandigheden leveren altijd weer mooie plaatjes op:





Maar er is een keerzijde van de medaille: afgelopen nacht stak er een storm op, zó angstaanjagend dat ik van 2:30 tot 06:00 op ben geweest en regelmatig buiten een ronde heb gemaakt, om te kijken of alles ok was.



Nu lijkt het weer stabiel voor de komende dagen, dus kunnen we hopelijk lekker slapen.

1 opmerking:

devongirlie zei

what lovely views. I hope to visit your country one day.