zondag, oktober 07, 2007

Het is even weer winter…

Maandagavond arriveerde Rita’s moeder keurig op tijd (rond half 10) in Kaapstad aan. De douane had blijkbaar geen notie van de kilo’s kaas, rookworsten, peperkoeken, nassi- en bamiballen, en andere verrassingen die in de koffer verstopt zaten. Even na middernacht waren we weer terug in Robertson, waar Rita uiteraard ongeduldig stond te wachten. Nog even wat bij-babbelen, maar toen was het toch echt wel bedtijd.

Dinsdagmorgen werden er koffers uitgepakt, en toen kwamen er allemaal cadeautjes tevoorschijn, het was weer kompleet Sinterklaas! Behalve voornoemde etenswaren ook nog een aantal persoonlijke cadeautjes in de vorm van brieven, kaarten, kaarsen, eierwarmers, en waarschijnlijk een aantal andere zaken die me nu even niet te binnen schieten. Rita gaat iedereen persoonlijk bedanken voor wat er uit de koffer tevoorschijn kwam, maar alvast iedereen weer héél erg bedankt! Die dinsdag was het hier overigens erg mooi weer, temperaturen van ergens achter in de twintig graden. Die dag stond in het teken van weer even acclimatiseren.


We moesten ook nog het huisvuil wegbrengen naar de stort, en heb schoonmoeder toen meegenomen. Ik heb haar overigens weer keurig mee terug gebracht. Verder moesten er nog wat boodschappen gedaan worden, want voor woensdag had Rita een koffie-ochtend georganiseerd, ter ere van het bezoek van schoonmoeder. Alle vrouwen van Klaasvoogds die Rita kende (ruim twintig) waren uitgenodigd, en op een drietal afzeggingen was iedereen ook aanwezig op woensdagmorgen. Het weer werkte helaas niet mee, regen zorgde ervoor dat alles en iedereen halsoverkop naar binnen moest verhuizen, maar het was erg gezellig, heb ik later gehoord. Hier zijn een drietal foto’s:


Mollie (links) en Elsie hielpen in de keuken en konden gelijk hun spiksplinternieuwe outfit showen:


Op vrijdag is Rita met schoonmoeder op visite geweest bij Han en Jan in Montagu. Han had de taarten gebakken voor de koffiemorgen.

Gisteren en vandaag zijn Rita en ik redelijk druk geweest met gasten, en vanmorgen is schoonmoeder samen met onze buren Francie en Anton naar de kerk geweest. Het is hier overigens al de hel dag hondeweer, vannacht om een uur of twee begon het te regenen, en dat doet het bij tijd en wijle nog steeds. Tijdens een opklaring zagen we alweer sneeuw op de bergen, redelijk abnormaal voor de tijd van het jaar. Morgen gaat het allemaal weer wat opklaren, zeggen de meteorologen. Dat is te hopen, want morgen beginnen Rita en haar moeder aan een tripje richting Stellenbosch en Franschhoek. Woensdag worden ze weer terugverwacht.

Geen opmerkingen: