zondag, september 30, 2007

Het was de bedoeling dat morgen avond Rita’s moeder en haar zuster hier zouden aankomen. Helaas heeft Rita’s zuster op het allerlaatste moment de trip af moeten zeggen vanwege ernstige gezondheidsproblemen van haar man. Een grote teleurstelling voor iedereen die hierbij betrokken is, maar gelukkig lijkt het met Jan allemaal weer wat beter te gaan.

Met name voor Rita is het uiteraard een grote tegenvaller dat haar zus niet mee kan komen, zij had er zo naar uitgekeken. Maar ‘van het concert des levens krijgt niemand een programma’!

Wij zijn druk bezig geweest met een tweetal zaken:

Allereerst waren daar gasten, veel gasten zelfs. September was voor ons zakelijk gezien een goede maand, en de mate waarmee boekingen binnenkomen kan ons alleen maar positief stemmen. We krijgen best veel boekingen van mensen die hier dagen of zelfs weken komen. En terugkerende gasten: afgelopen februari hadden we hier Rietje en Jac uit Geldrop, zij komen terug volgend jaar januari terug voor zo’n 3 weken. Tineke en Dick waren hier al in het prille begin (februari 2006), en komen in februari 2008 weer terug. Wat gasten betreft hoeven wij ons gelukkig niet al te veel zorgen te maken, we hebben zelfs al wachtlijsten voor bepaalde weekends!

Anderzijds zijn we toch echt wel een beetje aan het boeren: voor de te planten olijven zijn we een besproeiingsysteem aan het installeren. Zo’n 3,5 kilometer tyleen slang ligt hier klaar om uitgerold te worden.


Maar eerst moeten er nog een paar honderd meter pvc pijp de grond in.


De kranen staan inmiddels op hun plaats, en deze foto geeft ook een redelijk goed beeld met wat voor grond wij aan het tuinieren / boeren zijn: het sterft van de klippen!. Hier zijn (voor ons) traditionele gereedschappen als schop / riek / schoffel / hark absoluut ongeschikt. Een pikhouweel, en een soort van breekijzer van 2 meter lang, dat werkt!

Verder niet al teveel te melden, dus tot slot een paar lente-impressies van Mallowdeen Gardens:


Geen opmerkingen: