zondag, september 23, 2007

We hebben een heerlijke week achter de rug qua weer: temperaturen midden tot hoog in de twintig, en weinig wind. Eerst hebben we die zwembadverwarming verder afgemaakt, en woensdag waren we zover dat we konden gaan testen. Er traden een aantal lekkages op, en het kostte ons nog een dag om die zoveel mogelijk te herstellen. Donderdag en vrijdag weer testen, en de temperatuur van het zwembad liep inderdaad op van 18 tot 20+ graden, maar dat waren wel dagen dat het hier zo rond de 30 graden was. En er bleven lekken optreden, ook in het bestaande gedeelte van de zwembadinstallatie. Maar die tweede helft van de week heb ik eigenlijk alleen maar op de tractor rondgehobbeld, in verband met iets waar ik zo op terugkom.

Zaterdag ben ik maar eens serieus aandacht gaan besteden aan de zwembadverwarming, en kwam al gauw tot de conclusie dat er een probleem in de retourleiding moest zitten. Het water werd via de pomp keurig het dak opgestuurd, maar er kwam geen water terug. Het bleek dat we aan- en afvoer precies omgewisseld hadden, waardoor het circuit blokkeerde. Dat verklaarde gelijk ook de lekkages in het systeem, het water kon geen kant op vanwege een terugslagklep. Maar zaterdagmiddag was dat probleem ook weer opgelost. Dus zondag konden we echt gaan testen. Het zal inmiddels wel niemand meer verbazen dat het vandaag de hele dag geregend heeft…

Maar ondertussen gebeuren er van allerhande dingen, zo tref ik op een morgen in het ‘waenhuis’ een stuk hardboard aan, wat mij toch wel erg deed denken aan ‘Mens erger je niet’.


Een paar dagen later zagen we dat ons personeel tijdens de lunchpauze daadwerkelijk het bordspel aan het spelen waren, met moeren en revetten als speelstukken.


Onze buurman Anton heeft voor de tweede keer ons land omgeploegd, en dat was voor ons het sein om het olijvenproject te realiseren. Na het ploegen ben ik twee dagen druk geweest om de zaak te egaliseren met een z.g. sleepijzer achter de tractor. Voor de besproeiing moesten er een tweetal sleuven gegraven worden, in totaal zo’n kleine 200 meter.

Ook dat is inmiddels gebeurt, en zo ligt de 1.74 hectare, waar de olijvenbomen gaan komen, er momenteel bij. Vanwege de regen van dit afgelopen weekend ga ik de komende dagen nog een keer met het sleepijzer (een stuk spoorstaaf van 3,5 meter) over het land. Woensdag arriveren de besproeiingspijpen, -slangen, en aanverwante artikelen. Dan kunnen we echt aan de gang.

Deze week hadden we ook een vreemde badgast. Dit keer zat er een hagedis in het zwembad. Wij heel bezorgd hoe we het beestje konden redden, maar al gauw bleek het een uitstekende zwemmer, die ook helemaal op eigen kracht tegen de kant opkroop. Dit in tegenstelling met andere dieren: bijna elke morgen vinden we wel abnormale badgasten, meestal kikkers, of muizen, maar we hebben ook al mollen, slangen en vogels gehad.

En dan moeten we het ook nog even over de media hebben. Via lezers van deze blog hoorden we dat we inmiddels inderdaad bij OAD in de brochure staan.


Helaas met een aantal fouten, maar het zij zo.

Verder gaan we er vanuit dat al onze lezers dagelijks www.de50plusser.nl bezoeken, en ook daar kom je ons tegen. Oud nieuws voor de harde kern, maar toch leuk, zeker voor ons.

En nu we het toch over de media hebben, over een paar weken beginnen hier de opnamen voor een nieuwe reality-serie: Vrouw zoekt boer. Enige toelichting is hier wellicht op zijn plaats: mijn schoonmoeder is uitgevreëen en is radeloos. Ze heeft een ticket geboekt naar Zuid Afrika, en staat volgende week op de stoep. Maar de meeste boeren die wij kennen, zijn bezet, dus we wachten maar af.

Geen opmerkingen: