zondag, november 11, 2007

De zomer wil nog niet echt vlotten…

… maar aan gasten geen gebrek! Deze maand gaat de geschiedenis in als een maand waarin er 3 dagen waren zonder gasten, en met een record aantal overnachtingen. Maar daarover later meer.

Het weer wil nog niet echt: het is niet onplezierig: overdag zonnig en temperaturen van tussen de 20 en 25 graden, maar erg winderig, en ’s avonds koelt het nog erg af. Zelfs afgelopen week lag er nog sneeuw op de bergen bij Worcester.

We begonnen de week met een ‘zakenreis’ naar Kaapstad. Voornaamste reden was het aanvullen van een aantal zaken voor de gastenverblijven, zoals linnengoed, body lotion, bad- en douche spul, etc. Van zo’n trip proberen we zoveel mogelijk een feestje te maken: op de heenweg hebben we een heel leuk adres in Paarl gevonden voor een aangeklede bak koffie, en na het doen van de inkopen even de toerist uithangen op de Waterfront, met een stevige lunch bij Den Anker, een Belgisch restaurant waar wij goede ervaringen hebben.

Woensdag was 8 November, en die datum is door Rita inmiddels omgedoopt tot mijn 2e verjaardag. Dus die hebben we gevierd met een etentje bij onze buren van Fraai Uitzicht.

Donderdag hadden we een probleem met de koelkast in één van de gastenverblijven. Een hoop herrie, maar koelen, ho maar. En hoewel er nog garantie was op de koelkast was, moesten we gelijk op zoek naar vervanging. Want we weten inmiddels een beetje hoe het hier werkt: de koelkast wordt echt wel een keer gemaakt, maar wanneer? Gasten hebben daar niet zoveel begrip voor, en dat nemen we hun ook niet kwalijk. Toen bleek dat er in heel Robertson geen nieuwe koelkast te krijgen was, (we praten hier over een z.g. bar fridge, een kleine koelkast) dus moest er een expeditie uitgerust worden om in Worcester een koelkast te kopen. Dat is uiteindelijk gelukt.

De uilen waar we het vorige week over hadden, zijn hier nog steeds.

Deze foto is nog een zoekplaatje, inzoomen is voor onze camera geen optie.

Maar de uilen zijn inmiddels een attractie geworden en onze gasten komen tegenwoordig met zwaar geschut qua foto-uitrusting, dus binnenkort hopen we duidelijkere foto’s te laten zien van deze prachtige vogels.

Voor de rest werken we ons 3 slagen in de rondte, enerzijds met de gasten die we hebben, maar ook met mensen die zomaar binnen komen vallen. Vandaag kwam er een Duits echtpaar aangereden, met in de hand een print-out van onze website. Die zagen het helemaal zitten om hier een aantal dagen te verblijven. Ik denk niet dat we nog iets van hun horen: ze wilden de gastenverblijven vanbinnen zien, maar ze waren bezet. Bij ons is het regel dat als een kamer bezet is, er verder niemand binnenkomt. Privacy. Als mensen dat niet begrijpen, dan zijn ze hier fout.

Helaas hebben we morgen ook nog een akkefietje met één van onze tuinmannen: die krijgt morgen een schriftelijke waarschuwing wegens afwezigheid (sinds donderdagmorgen)

Geen opmerkingen: