zondag, januari 13, 2008

Eigenlijk een redelijk ontspannen week gehad, wel regelmatig gasten gehad, maar niet te veel tegelijk. We hebben weer wat tijd gehad om aandacht te schenken aan het onderhoud van de bestaande tuinen, en zijn al weer voorzichtig begonnen met plannen maken voor nieuwe projecten. Maar we beginnen ons nu ook te realiseren dat we in de nimmer aflatende strijd tegen het onkruid op dit moment aan de verliezende kant staan. Mede dankzij de abnormale regenval lukt het ons personeel niet om alles goed bij te houden. En gisteren zijn Rita en ik weer eens de olijfboompjes gaan inspecteren, om tot de ontdekking te komen dat we daar ook een probleem hebben in de vorm van luis in de boompjes, en het uit de pan rijzende onkruid. We werken op dit moment aan een plan om het onderhoudsprobleem onder controle te krijgen. In grote lijnen zal het er op neer komen dat we meer gaan mechaniseren, en misschien tijdelijk meer mankracht inhuren om de achterstand die we momenteel hebben, in te lopen. Daarbij denken we dan aan bijvoorbeeld een ploeg mensen die de hele olijven boomgaard schoon plukt. En vandaag heeft het weer de hele dag geregend…

Afgelopen donderdag zagen we gelukkig kans om er weer een dagje tussenuit te trekken, en deze keer gingen we op visite bij oude bekenden: Victorine en John. Die zijn momenteel in Zuid Afrika aan het overwinteren en zitten tijdelijk in Constantia, een van de mooiste buitenwijken van Kaapstad (vinden wij).


Waarschijnlijk als gevolg van de natte zomer krijgen we tegenwoordig nogal wat bezoek van padden. En als ze de kans krijgen komen ze ook binnen.


Ook in het zwembad zitten elke morgen padden en kikkers, en het is wel zaak om die beestjes eruit te krijgen voordat de pomp gaat lopen, want anders komen ze in filters terecht, met onsmakelijke toestanden als gevolg.


Onze Cheeky heeft een heel nuchtere kijk op het hele broeikas effect: zij claimt de grootste bloembak die we hebben en laat het allemaal over zich heen komen…

Geen opmerkingen: