zondag, april 27, 2008

Even het rijk weer alleen!

Vrijdagavond zijn Rita’s Moeder en zus weer teruggekeerd naar Nederland. We zouden dit weekend gasten krijgen, maar die belden vrijdag middag af, zodat we onverwacht een heerlijk rustig weekend hebben.

Maar even terug naar vorige week: we hebben bijna constant gasten gehad, dus waren ’s morgens druk met ontbijtjes verzorgen. Maar Rita is maandag met haar zus nog even naar Kaapstad gereden, waar ze samen o.a. boven op de Tafelberg zijn geweest:

Voor de rest niet veel schokkends ondernomen: wat boodschappen gedaan, lekker uit gegeten, bezoekjes aan schoonheidsspecialiste en kapper, en ’s avonds onderuit voor de buis.

Vrijdagmorgen was het nog even lichte paniek: we hadden vertrekkende gasten in het woonstel, en dat moest weer helemaal klaargemaakt worden voor de nieuwe gasten die vandaag arriveren, en één van de huisjes moest klaargemaakt worden voor nieuwe gasten die diezelfde middag zouden aankomen. En juist die morgen kwam de dienstdoende hulp voor de gastenverblijven niet opdagen. Gelukkig konden we al gauw beschikken over Poppie, die vrijdags niet voor ons werkt, maar voor Nella. Maar toen Nella hoorde dat we in de problemen zaten stuurde ze spontaan Poppie naar ons om te helpen. En zo kwam alles weer op zijn pootjes terecht.

Ons team van hoveniers is druk geweest om de dam begaanbaar te maken. “de dam” is eigenlijk de dijk van het waterreservoir van onze buurman, de dijk die precies op de grens van ons perceel ligt. Het is een prachtig stukje natuurgebied met mooie uitzichten en een enorm rijk vogelleven. Over de hele lengte van de dam hebben we een pad aangelegd, en op een drietal plaatsen kan je de dam op- en af.


Op het einde komt het pad weer uit bij het prieeltje. Het is de bedoeling dat we in de toekomst een paar kilometer wandelpaden hebben die kriskras over het perceel lopen. Overigens hebben we ook met het mannelijk personeel de nodige problemen: we zijn er bijna zeker van dat er dagga (cannabis) gerookt wordt op het werk. We denken ook te weten door wie, maar zijn niet zeker. Wel gaan we van de week maar weer eens een hartig woordje met ze spreken.

En vanavond komen Leo en Sanja al weer aan! Dat betekent gelijk dat we tot komende vrijdag weer helemaal volgeboekt zijn, want ook de twee huisjes zijn besproken de komende week. Het weer ziet er goed uit: er wordt de komende week geen regen verwacht, en temperaturen rond de 24 graden. Lekker weer om een verjaardag te vieren....

Geen opmerkingen: