zondag, april 13, 2008

Nieuwe gasten gesettled...

Weer een behoorlijk afwisselende week achter de rug. Op dinsdag was daar natuurlijk schoonmoeder’s 18e verjaardag, en we hadden een kleinschalig open huis geregeld: wat Nederlandse en Belgische buren, vrienden en kennissen uitgenodigd.


Deze gelegenheid hebben we gelijk aangegrepen om het resultaat van een half weekend kokkerellen te presenteren: zelfgemaakte (en hier niet verkrijgbare) bitterballen, frikadellen en nasischijven. Het is allemaal op gegaan, en we gaan er voor het gemak maar even van uit dat het niet alleen vanwege beleefdheid was. ’s Avonds zijn de festiviteiten afgesloten met een etentje bij onze buren Rosendal.


Woensdag arriveerden Hans en Lia Weerdenburg. Die zijn voor een kleine 3 weken hier in Zuid Afrika, in eerste instantie omdat hun dochter in Kaapstad bij een hotel stage loopt, en om wat van het land te zien. Ze zijn drie nachten gebleven, hebben nogal wat afgewandeld in de omgeving, lekker gegeten, en op tijd rust genomen. En uiteraard hebben we weer gezellig bij kunnen kletsen over gezamenlijke kennissen in Geldrop!

Donderdag ben ik met schoonmama en Silvia naar Kaapstad gereden. Koffie gedronken in één van de grote winkelcentra (Canal Walk) in de buitenwijken van Kaapstad, en daarna een rondje over de Waterfront.


Daar is meestal van alles te doen, en ook deze keer ontbrak het niet aan allerlei zang en dans.


Nog even naar de Afrikaanse Markt in het centrum, waar schoonmoeder beslag wist te leggen op een paar gehaakte kleedjes.


De onderhandelingen verliepen in eerste instantie vrij stroef, maar uiteindelijk werd overeenstemming bereikt.

Tussen de bedrijven door zijn we ook nog druk met o.a. onze olijven. Enerzijds is er de jonge aanplant, de afgelopen week weer bijgesnoeid, maar inmiddels wel manshoog!


Anderzijds beginnen we meer kijk te krijgen op de 100 volwassen bomen die de inrit vormen. We weten inmiddels zoveel over olijven dat we verschillende vruchtsoorten kunnen onderscheiden, en zijn inmiddels begonnen met oogsten. We hebben zo’n 20 Manzanilla-bomen, een soort die bij uitstek geschikt is voor het produceren van groene tafelolijven. Die zijn nu rijp, worden geplukt, en worden gepreserveerd. Een proces wat maanden duurt, en met name de eerste weken nogal wat aandacht vereist.

Morgen gaat Rita met haar moeder en haar zus op safari! Ze gaan naar Addo, een groot wildpark een kleine duizend kilometer hier vandaan. Morgen vertrekken ze, en maken onderweg een stop in Knysna. Op de terugweg overnachten ze in Wilderness, en vrijdagavond zijn ze weer terug.

“Ja, en wat is er allemaal te beleven bij jullie in de buurt” is een vraag die we vaak horen. Hier een paar actiefoto’s van gasten die hier dit weekend verbleven:


Geen opmerkingen: