zondag, juli 13, 2008

Kapok!

Het kon niet uitblijven: neerslag, dalende temperaturen, dan krijgen we hier sneeuw op de bergtoppen. Kapok noemen ze dat hier, om nog maar eens aan te geven hoezeer de geschiedenis hier verweven is met Nederlands Oost Indiƫ.

Dinsdagmiddag klaarde het even op en konden we deze foto maken.

Het duurde tot donderdag voordat het weer opklaarde en we een mooi plaatje van de sneeuw konden maken.

Diezelfde dag hadden we ook rijp op de grond.

En dan weten we dat het koud is, want kouder wordt het hier niet.

Inmiddels is het weer helemaal opgeklaard en zitten we alweer een paar dagen buiten in de zon te lunchen, met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

Verder zijn we bezig geweest met voornamelijk winterklussen, zoals het schilderen van patio-meubels, stekken, en groot onderhoud.

In het woonstel hebben we een vochtprobleem, en na de afgelopen regenperiode, waarbij we het plafond open gemaakt hadden om te kijken waar het vocht vandaan komt, weten we nu (denken we) wat het probleem is, en werken we aan een oplossing.

En we zitten in het snoeiseizoen: hier is Rita bezig om een redelijk uit de kluiten gewassen oleander te snoeien.

Wat jullie waarschijnlijk niet weten: het noodweer waar wij de afgelopen weken over zeurden is achteraf bekeken grotendeels aan ons voorbijgegaan, maar alleen al in Kaapstad heeft het ruim 36.000 mensen getroffen. Verderop noord is de Westkust zwaar getroffen met dorpen (Vredendal met name) deels overstroomd en van de buitenwereld afgesloten.

Geen opmerkingen: