woensdag, augustus 13, 2008

De korte broek weer aan!

Het was eigenlijk een heel vreemde gewaarwording, maar vorige week maandag was wat mij betreft duidelijk het begin van het komende zomerseizoen. De wind kwam van een andere kant, de zon voelde warmer als voorheen, en de zwaluwen zijn terug. Sinds eergisteren is het zowaar korte broeken weer: zo tussen 11:00 en 16:00 uur met een max. temperatuur van zo’n 23 tot 25 graden. Maar ’s morgens als we opstaan is het nog steeds steenkoud, en hebben we nog steeds rijp. Afgelopen dagen is het dan ook steeds mijn eerste werk geweest om een flink vuur in de ontbijtkamer te regelen. Want Julie mocht dan een rustige maand zijn wat klanten betreft: augustus heeft een vliegende start gemaakt. Met name het afgelopen weekend zijn we druk geweest, enerzijds omdat we helemaal vol geboekt waren, anderzijds omdat we een nieuwe medewerkster moesten inwerken. Ze heet Edwina, 18 jaar pas, woont hier op Klaasvoogds en komt ons o.a. in de weekends helpen, dat is althans de bedoeling. Het is nog vroeg, maar de eerste indruk is positief.

Eigenlijk is dit verslag later als gewoonlijk omdat er weinig of niks schokkends gebeurd is, dacht ik. Bij nader inzien is er best wel het een en ander te melden:

  • We hebben al vaak foto’s geplaatst van de canna’s die hier bijna het hele jaar zeer overvloedig bloeien:



    Michel en Ineke waren vorig jaar hier en hebben zaadjes van canna’s meegenomen. Op dit moment staan er in Gennep (Noord – Limburg) canna’s (afkomstig uit Robertson, SA) te bloeien!




  • Zoals het er nu naar uitziet is deze weblog verantwoordelijk voor het feit dat we binnenkort nieuwe buren krijgen. Een hele tijd terug (November 2006) heb ik hier melding gemaakt van Nederlanders die onverwacht achterom kwamen rijden (met een lekker stuk kaas!), deze weblog gelezen hadden en gewoon eens kennis wilden maken. Zoals het er nu naar uitziet gaan dat directe buren worden, maar het is nog even iets te vroeg om op de details in te gaan.
  • Boekingen voor het nieuwe seizoen komen lekker binnen. En dan bedoel ik niet alleen zakelijk, maar ook qua familie, vrienden, bekenden, en terugkerende gasten. Ook verwachten we in oktober en december weer Geldrops volk, en in januari komen Tonny en Huib nog eens kijken.
  • Afgelopen weekend hadden we hier weer een wijnfestival, en de verenigde wijnproducenten hadden een journalisten-echtpaar van het maandblad ‘Leef’ uitgenodigd om er een artikel over te schrijven en bij ons ondergebracht. We zijn benieuwd wat er gepubliceerd gaat worden. Ze hebben bij ons nogal wat rondgewandeld en foto’s gemaakt.

Dan tot besluit nog even een vogelfoto: we denken dat het een soort van valken zijn, maar zijn er niet zeker van. Gesignaleerd in de peperboom voor ons huis.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Wim en Rita.
Volgens ons Voel-boek is het een koppeltje Kransvalken en ze lijken heel veel op onze Torenvalk.
Duimen jullie woensdag voor ons? Dan komen er kijkers om 16 uur.
Fijn weekend, Groetjes, Leo en Sanja