zondag, augustus 24, 2008

Toch maar weer even de lange broek aan…

Allereerst uiteraard weer hartelijk dank voor de blijk van medeleven welke van allerlei kanten binnenstroomde met betrekking tot mijn persoonlijke jaarwisseling. Eigenlijk hadden we niets spectaculairs gepland, maar achteraf was het toch heel speciaal. ’s Middags waren mensen uitgenodigd die het dichtste bij ons staan, en de avond is een verhaal apart. Wij hebben er de (waarschijnlijk niet zo verschrikkelijk unieke) gewoonte van gemaakt om een verjaardag te vieren met ergens uit te gaan eten. Een paar dagen vóór mijn verjaardag kregen we een mailtje van een andere Nederlander die hier in de buurt is neergestreken. Ruud de Clercq, voormalige baas van het dolfinarium in Harderwijk, en daarvoor de Efteling, Hij heeft ongeveer de zelfde tijd als wij hier in Zuid Afrika kwamen, zo’n 4 jaar geleden alweer, een wijn estate gekocht bij McGregor. Inmiddels heeft hij daar ook een restaurant geopend, en op 15 Augustus was er iets speciaals gepland:

Award Winning Dutch Chef in McGregor for one night

Award winning Consultant Chef Geu Koudijs from Holland plans a very special evening at The Kingsriver Estate, McGregor on Friday the 15th of August. He is flying in from Europe to train staff for 3 days at the newly opened Kingsriver Restaurant located 3 km outside McGregor. He will be offering a chance for locals and visitors to sample a special Dutch Gourmet menu. Geu Koudijs was at one time the Celebrity Chef at “The Harbor Restaurant” at Harderwijk outside Amsterdam where his plates of mussels were famed as some of the best in Holland. This will be a night to tempt the local gourmands.

Van Geu Koudijs hadden wij nog nooit gehoord, maar dat is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat onze inburgering hier in Zuid Afrika voorspoedig verloopt. Verrassend was dat we op dit diner aanschoven met mensen die vanmiddag bij ons te gast waren, en later kwamen er nog ander buren van Klaasvoogds bij. We hebben overigens heel lekker gegeten: met name de amuse (een bitterbal) en het hoofdgerecht (gekookte mosselen) zijn zaken waarmee we hier niet al te veel geplaagd worden. Jammer dat we de baas van het spul nooit hebben gezien.

Verder zijn we druk met het vernieuwen van de flat. Die gaat helemaal opnieuw ingericht worden: Hier worden de lokaal in mekaar getimmerde bedden geverfd:

Wat het weer betreft: vorig weekend hadden we al weer rondspartelende gasten in het zwembad, de temperatuur van het water komt tot zo’n achttien graden op een goede dag. Eergisteren was het hier 27 graden. Momenteel is het weer even terug naar af: nachttemperaturen rond het vriespunt. Dat ziet er hier zo uit:

Buiten is het een constant gevecht met onkruid, de olijvenboomgaard hebben we redelijk onder controle.

Van verschillende kanten is ons verzekerd dat het om kransvalken gaat op de vogelfoto die we vorige keer publiceerden.

Geen opmerkingen: