zondag, september 28, 2008

Familibezoek (I)

Helaas weer véél te laat met dit verslag, maar ik heb een excuus: hoog bezoek arriveerde afgelopen vrijdag, en uit Nederland nog wel: mijn twee oudste zussen, Maria en Dini arriveerden samen met Harrie en Frank keurig op tijd (’s avonds om half 10) in Kaapstad, en even na middernacht waren we met z’n allen terug in Robertson.

Het is hier nog steeds véél te koud voor de tijd van het jaar, maar ze hebben de windvrije hoekjes al gevonden!

Inmiddels zijn ze hier al weer redelijk gewend, en hebben al het één en ander bekeken, maar daarover volgende week meer.

Afgelopen week hebben we één van onze medewerksters, Mollie, uitgezwaaid, want ze gaat drie maanden met zwangerschapsverlof. Dat is dan voor ons reden om te proberen om zo’n gelegenheid speciaal te maken, o.a. door het aanbieden van cadeautjes, en gezamenlijk een taart naar binnen te werken. Eigenlijk was de volgorde andersom: eerst werd de taart naar binnen gewerkt,

En daarna kwamen de cadeautjes aan bod.

De afdeling Personeelszaken gaat momenteel weer door een turbulente fase: Afgelopen maandag wisten we dat Mollie niet terug zou komen, die gaat drie maanden met zwangerschapsverlof. Maar Edwina, het meisje wat we de afgelopen opgeleid hebben om ons met name in de weekends te komen helpen, is zonder opgaaf van reden weggebleven. Hetzelfde geldt voor de laatste tuinman die we aangenomen hebben: hij is deze week nog niet op komen dagen, en niemand weet waarom. Van de ene dag op de andere dag is ons personeelsbestand geslonken van 7 naar 4. We hebben besloten om ons hierover voorlopig niet al te druk te maken en roeien met de riemen die we hebben.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,

Ik ben een oud collegaatje van Dini en via deze weg wil ik haar, Frank en natuurlijk de rest een hele fijne en mooie vakantie toewensen.

Groetjes Noortje

Anoniem zei

Mooie Foto.Geniet nog van deze dagen. groetjes Pierre en Toos.