zondag, oktober 12, 2008

Familiebezoek (III)

Op maandag hadden we een dagje Kaapstad op het programma gezet. Dat betekende op tijd opstaan en via een eenvoudig ontbijt zo snel mogelijk op pad. Bovenaan op ons lijstje stonden de botanische tuinen van Kirstenbosch.

Rita en ik zijn er al een paar keer geweest, maar het blijft telkens weer een indrukwekkend schouwspel, wat verandert met de seizoenen.

Grote Koningsprotea’s in bloei…

Uitbundig bloeiende Speldenkussens…

Gewoon een prachtige plek voor eenieder die wat met bloemen, planten en bomen heeft.

Daarna een hapje gegeten op Groot Constantia,


en nog vlug even rondgekeken op de Waterfront

Dinsdag was een dag van uitrusten, en woensdag kregen we voor onzen doen nogal wat regen over ons heen: 50 mm, een kwart van ons jaarlijks gemiddelde. Daardoor werd donderdag ook min of meer een rustdag, aangezien paden nauwelijks of niet begaanbaar waren.

Vrijdag was de dag van terug naar Kaapstad en van daaruit terug naar Nederland. Wij kijken terug op een gezellige twee weken!

Inmiddels is het vakantieseizoen hier begonnen, mogen we wel zeggen. Sinds Maria, Dini, Harrie en Frank huiswaarts keerden hebben we afgelopen weekend helemaal volgezeten. En de gasten waren niet de eerste en beste: beide cottages waren geboekt door Paco en Mary, die voor de zevende (waarmee ze onze trouwste gasten zijn) keer hier een weekend logeerden, en ze brengen telkens familie / vrienden mee. In de flat hadden we vrijdag en zaterdag de area manager van Cape Town Tourism (Kaapstad Toerisme Bureau), en zondag de inspecteur van de Tourism Grading Council, diegene die bepaalt hoeveel sterren we krijgen. Bij het in orde maken van de flat (zondagmorgen) ontdekte Rita dat de uitgaande gasten werkelijk de hele badkamer leeg gemaakt hadden. We hebben allemaal wel eens een zeepje, een naaigarnituurtje, of een douche muts (we hebben echt geen idee hoe een “shower cap” in het Nederlands heet…) meegenomen uit een hotel, maar deze gasten hadden écht alles meegenomen, inclusief maandverband en de grote flacons met handzeep, bodylotion en shampoo. Die flacons, daar hebben we een soort van containers voor om ze na te vullen, maar van de flacons zelf hebben we geen reserve. Lichtelijke paniek, de controleur was op weg, en we misten essentiële attributen in de badkamer. Naar de supermarkt (die is hier open op zondag) was geen optie: de spullen die je daar koopt voldoen niet aan de standaard van de Tourism Grading Council. Gelukkig hebben we goede relaties met een aantal collega’s hier in Robertson, en kon ik datgene wat we niet op voorraad hadden lenen, in dit geval bij Corieda van Lemontree House. Uiteindelijk is alles weer goed gekomen: we houden onze 4 sterren weer voor het komende jaar!

Geen opmerkingen: