maandag, oktober 20, 2008

Eerst echte zomerweekeinde!

Amper bekomen van het familiebezoek realiseren we ons dat inmiddels het touristen seizoen echt begonnen is. Door de week kregen we onverwachte gasten die zomaar achterom kwamen rijden, en vanaf donderdag zaten we helemaal vol t/m zondag mede i.v.m. het populaire “Robertson Wine on the River” festival hier in Robertson. En de weergoden waren ons goed gezind: Zaterdag was het 30 graden, en zondag 29, twee dagen achter elkaar in de korte broek, voor het eerst dit seizoen! En zelfs gezwommen: ondanks het feit dat de temperatuur van het zwembad slechts 24 graden was (twee graden onder onze norm van 26 graden), kon ik me niet langer bedwingen en moest er een verkoelend bad genomen worden. Inmiddels is de buiten temperatuur weer terug naar begin twintig, en dat blijft de komende dagen nog zo. Nee, met de zomer wil het nog niet echt vlotten hier.

Politiek gezien beleeft Zuid Afrika ongekend spannende tijden: De breuk in de ANC is een feit, alleen is het nog afwachten of het gedeelte wat zich af gaat scheiden genoeg gewicht in de schaal kan het leggen om het politieke landschap wezenlijk te veranderen. Volgende maand komt er meer duidelijkheid als de nieuwe partij zich gaat profileren.

De wereldwijde financiĆ«le crisis heeft ook voor ons gevolgen: momenteel is de waarde van de Rand gedaald naar 13.5 Rand t.o.v. de Euro. Vier jaar geleden, toen wij hierheen gingen, was dat ongeveer de helft…

Geen opmerkingen: