zondag, oktober 26, 2008

Zomer?

Vanmiddag heeft de zon ons naar binnen gestuurd: we houden van warmte, maar ineens 34 graden is best wel heftig. Gisteren was het ook niet slecht, zonnig, en zo’n 25 graden. Dat na een week van veel wind, nogal wat bewolking, en temperaturen vooraan in de 20. Vanmorgen was het ineens anders: we zaten om 8 uur buiten te ontbijten. En vanavond zaten we weer buiten te eten: dit begint op zomer te lijken!

Hoewel we door het jaar eigenlijk best wel veel bloeiende planten/struiken hebben, is de bloei momenteel nogal uitbundig:

De aloĆ«’s, nog niet zo lang geleden geplant, staan (bijna) allemaal in bloei.

Dit is de rode variƫteit van de Callistamon, de lampenpoetser noemen we hem hier.

Die hebben we ook in het paars.

Grote groepen van dezelfde planten bepalen de sfeer hier.

Met soms verrassende contrasten: lavendel op de voorgrond, dan uitbundig bloeiende succulenten met agaven daartussen, en op de achtergrond de abrikozenbomen van de buurman.

De flat is een verhaal op zich.

Daar hebben we de afgelopen maanden nogal wat werk ingestoken om die een beetje op te poetsen, en we zijn uiterst tevreden met het resultaat:

Nieuw bed, nachtkastjes en verlichting;

Kompleet vernieuwde zithoek. Pikant detail: de bank rechts was van Harrie’s ouders, die hebben we hier opnieuw laten overtrekken.

Rest nog de mededeling dat de koers van de Rand wederom met 10% gedaald is: Momenteel zitten er 14.9 Randen in een Euro. Wij liggen er niet echt wakker van, maar we krijgen wel te maken met een nieuw fenomeen: Mensen die geboekt hebben voor later dit jaar of volgend jaar betalen nu al omdat de wisselkoers momenteel gunstig is.

Wat we ook meegekregen hebben is dat middels de SP in Groningen de armoedegrens in Nederland nu duidelijk gedefinieerd is: een flatscreen tv is toch echt wel een eerste levensbehoefte. Wij begrijpen dat niet helemaal, als wij hier om ons heen kijken…

Geen opmerkingen: