maandag, november 03, 2008

Weer even terug in de tijd…

Het klinkt allemaal een beetje afgezaagd, maar afgelopen oktober was voor ons een topmaand. Vorig jaar hadden we in deze maand 42 overnachtingen, dit jaar 92! Dat kwam goed uit, want september was slap: 32 overnachtingen dit jaar t.o.v. 38 vorig jaar. Maar wat veel meer indruk achterliet is het feit dat het de afgelopen week heel gezellig was hier.



Op het eerste gezicht een vakantiekiekje van een viertal mensen die het redelijk naar hun zin lijken te hebben. Maar voor ons met toch een extra betekenis: de gasten kwamen uit Geldrop. In het kader van de wet bescherming persoonsgegevens mogen we uiteraard niet vertellen wie onze gasten waren, maar het was wel fijn om (van links naar rechts):


  • Eindelijk eens tegen iemand van Brekelmans te kunnen zeuren over die vrachtwagens die bij nacht en ontij bij ons langs kwamen,
  • Iemand van Reef tegen te komen, waar ons vader vroeger de tuin heeft bijgehouden, en aan wiens nasi- en bami ballen we nog steeds dierbare herinneringen hebben.
  • Kennis te maken met Paul, die hemelsbreed maar een paar honderd meter (Zomerland) van ons vandaan woonde, samen met
  • Iemand van van den Hurk, die vroeger een kledingzaak hadden in de Langstraat.
Wederom blijkt hoe sterk de band is die wordt geschept, enkel door in hetzelfde dorp op te groeien, en ik spreek vandaag voor mezelf, omdat ik momenteel onbestorven weduwnaar ben. We hebben al best veel gasten uit Geldrop gehad, en de meeste kende ik niet of nauwelijks. Maar als ze dan hier zijn, dan zijn er al gauw legio aanknopingspunten voor interessante en gezellige gesprekken. Zo ook deze keer, mede dankzij Rita’s openhartige “Van wie bende gij d'r inne”.

Dan arriveerde er afgelopen vrijdag nog iemand uit Nuenen. Een kleine veertig jaar geleden ontstond er een vriendschap tussen Rita en Hennie, en Hennie is één van de kleine groep mensen die ons tijdens onze omzwervingen over de aardbol overal heeft gevolgd. Ze was al bij ons in Dubai, in Zimbabwe, en nu dus ook hier in Zuid Afrika.

Gisteren vertrokken ze voor een uitstapje naar Kaapstad en omstreken, en komen morgen weer terug. Ondertussen bak ik de eitjes voor onze gasten, en ben ik wasmachine-machinist…

Geen opmerkingen: