zondag, november 09, 2008

Hennie in Afrika

Hennie is al weer een dag of tien hier en hoewel het voor ons zakelijk een drukke periode is (zegge en schrijven één nacht zonder andere gasten, maar overwegend helemaal vol) hebben we Hennie van alles kunnen laten zien. Zoals gezegd vertrokken Hennie en Rita vorige week Zondag richting Kaapstad: eerste aanlegplaats werd Simonstown, een klein stadje waar zich een pinguïn kolonie gevestigd heeft.

Overnacht werd er in Kaapstad in The Ritz Hotel, de dames willen wel graag op stand slapen (zoals thuis, neem ik dan maar aan…). Maandag met de befaamde Hop-on Hop-off bus door en om Kaapstad, en o.a. even boven op de Tafelberg uitgekomen.

Hier zien we op de achtergrond Robbeneiland.


Dinsdag een bezoek gebracht aan Kaap de Goede Hoop, en via Franschhoek weer terug naar Robertson

Woensdag was rustdag hier in Robertson, wel werd er nog even rondgekeken in Nkqubela, een informele nederzetting (township) hier bij Robertson.

Donderdag zijn de dames naar Hermanus vertrokken, om te kijken of er walvissen waren.

Die waren er.

Vrijdag was het weer iets minder en ben ik samen met Hennie in ons onvolprezen bakkie op pad geweest. Redelijk avontuurlijk, want ik was daar ook nog nergens geweest ( voor de ingewijden: vanuit Montagu via de Ouberg Pas naar het Anysberg Reserve, en dan via de Seweweekspoort naar Ladysmith en terug via de R62 )

In het Anysberg Reserve kwamen we nogal wat verschillende antilopen tegen, waaronder deze prachtige gemsbok.

En de Seweweekspoort bergpas is ronduit adembenemend.

Zaterdag was rustdag, en de planning was om die af te sluiten met een traditionele ‘snoekbraai’, met vrienden van ons: Jan en Han, en die zouden de snoek meebrengen. (hier in Zuid Afrika is snoek een heel populaire vis voor op de barbecue, maar heeft niks te maken met de Nederlandse snoek. Hier is het een zeevis, qua consumptie een vier persoons vis.) Niets is zoals het lijkt, en misschien komt er op http://www.zuid-afrika.nl/id/1/703/de_column_van_han.html eerdaags een duidelijke uiteenzetting hoe het allemaal is gekomen...

Vandaag heb ik met Hennie de Tradouw pas gereden.

Daarna in Swellendam ergens onder een grote boom een smakelijke boterham gegeten, en vanavond was het weer compleet feest in Rosendal bij Ilse en Sjef, waar we heerlijk gegeten hebben.

Geen opmerkingen: