zondag, januari 11, 2009

Verschil moet er zijn

We hebben het hier ook meegekregen dat Nederland momenteel weer eens een ouderwetse winter beleeft, iets waar wij ook nog dierbare herinneringen aan hebben. Ergens op de zolder moeten mijn schaatsen nog liggen. Die hebben we niet nodig, wij zitten hier alweer sinds weken in een typische Zuid Afrikaanse zomerperiode: afwisselend dagen met wat bewolking en wind, en temperaturen ergens hoog in de twintig, dan weer een aantal dagen onbewolkt en windstil, en dan schiet het kwik omhoog tot ruim in de dertig. Momenteel zitten in zo’n laatst genoemde periode: voor wat de komende week betreft is de voorspelling dat de temperaturen meer boven als onder de 30 graden gaan uitkomen.


Afgelopen week hebben we het weer lekker druk gehad met gasten, op maandag begon het al goed met Saskia en Camille, die we nog kennen uit Zimbabwe. Dinsdag en woensdag waren er Astrid (van Zeeland) met haar tante (Dini), die al eerder hier waren, gisteren en vandaag hadden we hier als gast een nichtje van Jan en Fokelien, die onze buren gaan worden: die hebben de wijngaard achter ons gekocht. Daarbij kwamen nog terugkerende gasten (altijd gezellig) uit Noorwegen, deze keer met kinderen (27 en 30), en Zuid Afrikaanse bruiloftsgasten.


Tussen de bedrijven door zijn we zelf druk geweest (en nog) met het opstarten van een nieuwe tak van Mallowdeen Gardens: we gaan fietsen verhuren. De diepere gedachte hierachter heeft te maken met het feit dat we onverdroten doorgaan om van Mallowdeen Gardens een vakantiebestemming te maken: een plek waar mensen één of meerdere weken verblijven. Via Rita’s netwerk hebben we beslag weten te leggen op 6 fietsen: 3 dames- en drie heren fietsen. Het zijn tweedehansjes, afkomstig van OAD Cycletours, en hebben heel Zuid Afrika en Namibie onder hun banden voorbij zien gaan.



Voor de kenners: het zijn Gazelle Medeo’s, een kruising tussen mountain bike en toerfiets. Er hangt bij ons inmiddels een nieuwe pet aan de kapstok: die van fietsenmaker. Want al die fietsen moeten weer optimaal in orde gemaakt worden: remmen bijstellen / remblokjes vervangen, derailleurs afstellen, smeren waar nodig, en ga zo nog maar even door. Als het goed is hebben wij over een paar weken iets te bieden wat hier momenteel helemaal onbekend is: per fiets tochten maken langs (en wijn proeven in) wijnboerderijen.


Zoals al gezegd: dit fietsenplan is slechts een onderdeel van een groter plan, waarin ook weer de even uit het oog verloren tennisbaan in beeld komt. Veel zal afhangen hoe de komende maanden verlopen wat betreft gasten, want aan al onze ideeën hangen ook prijskaartjes…


Dan hebben we van verschillende kanten klachten gekregen dat we zelden of nooit via Skype (telefoneren via internet) te bereiken zijn. Dat klopt, en we hebben daar ons inziens een goed excuus voor: wij hebben nog geen internetaansluiting bij het zwembad

1 opmerking:

Anoniem zei

dat is een leuk idee van die fietsen, het idee van een tennisbaan is nog leuker dikke kus jeanne